Arnavut Kültür Derneği’nden Başkan Şirin’e Sıcak Karşılama

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Arnavut Kültür Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Eyüp Sabri Özbilen ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Başkan Şirin, sıcak ve samimi ortamda gerçekleşen ziyarette dernek üyesi olarak gönülleri bir kez daha feth etti. Başkan Şirin, “Çok değerli büyüklerimizle, kardeşlerimizle bir arada olmaktan, bu ailenin bir ferdi olmaktan memnuniyet duyuyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. (09.02.2018 - 11:43)

Arnavut Kültür Derneği’nden Başkan Şirin’e Sıcak Karşılama

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turan Mahallesi Baltacı Mahmut Yolu üzerinde faaliyetlerini sürdüren Arnavut Kültür Derneği’ne iade-i ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Eyüp Sabri Özbilen ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Başkan Şirin’e Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aylin Askingil eşlik etti. Turgutlu’daki Arnavutların bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Şirin, “Belediye binamızın yanında yer almanızdan dolayı bir nevi komşu olduk. Bu anlamda da dernek binanızın hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başkan Eyüp Bey ve yönetim kurulu geçen hafta nezaket gösterip bizleri ziyaret etmişti. Bugün de ne mutlu ki böyle sevdiğimiz, saydığımız dostlarımızla bir aradayız. Tabii kültürel zenginlerimize sahip çıkmak çok önemli. Bizi biz yapan değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak, hemşehrilik bilinciyle, dostça, kardeşçe bu ülkede yaşamaktan daha kıymetli birşey yoktur diye düşünüyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.”

“Kültürel Mirasımızı Gelecek Nesillere Aktaracağız”

Arnavut Kültür Derneği Başkanı Eyüp Sabri Özbilen de Başkan Şirin’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Başkanımız içimizden biri. Bizler kendisini yıllardır hem mesleki anlamda hem de yıldır sürdürdüğü Başkanlık makamındaki samimiyeti ve güveniyle tanıyoruz. Bugün de nezaket gösterip ziyaretimize geldiler. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerinin de ifade ettiği gibi kültürel mirasımıza sahip çıkmak bizim görevimiz. Bu hedef doğrultusunda da bir araya geldik, ne mutlu ki her geçen gün artarak çoğalıyor, büyük bir aile haline geliyoruz. Amacımız dedelerimizden aldığımız ve Türk Kültürü ile yoğrulan kültürel zenginliklerimizi yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak. Bu doğrultuda da yemek kültürümüzden dilimize kadar düğünümüze derneğimize kadar Arnavutların sosyal yaşamını sürdürmek, elbette bunu yaparken de Turgutlulu hemşerilik bilinciyle hareket etmek. Kurulduğumuz günden bugüne yaptığımız faaliyetleri gün geçtikçe arttıracağız. Bu anlamda sizleri de aramızda görmekten onur ve mutluluk duyacağız” dedi.

Başkan Şirin Arnavut Kültür Derneği Üyesi Oldu

Sıcak ve samimi geçen ziyarette Arnavut böreği ikram edilirken, Dernek Başkanı Özbilen, Başkan Şirin’i dernek üyesi olarak da aralarında görmek istediklerini belirtirken, Başkan Şirin de Arnavut Kültür Derneği Üyelik Formu’u imzalayarak gönülleri bir kez daha fert etti.