Belediyeden Ev ve Süs Hayvanı Satışı Yapanlara Sertifikalı Eğitim

Turgutlu Belediyesi 5199 sayılı kanun gereği ev ve süs hayvanı satışı yapanlara eğitim verdi. Ev ve süs hayvanı yetiştiricileri ve satışı yapan kişilerin yer aldığı eğitim sonunda katılımcılara sertifika verildi. (04.05.2018 - 15:47)

Belediyeden Ev ve Süs Hayvanı Satışı Yapanlara Sertifikalı Eğitim

Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ev ve süs hayvanı satışı yapan kişilere yönelik düzenlediği eğitimler tamamlandı. Belediye meclis salonunda gerçekleşen eğitimlere 20 kişi katıldı. Turgutlu Belediyesi Veteriner Hekimi Yunus Karatosun, 4. Bölge Şube Müdürü Engin Bahçeci ve İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Okan Yılmaz tarafından verilen eğitimlerde katılımcılara hayvan ekolojisi, hayvan davranışı, hayvan bakımı-beslenmesi, hasta hayvanların tanınması, sahiplendirme, kısırlaştırma, ev ve süs hayvanlarının davranışı, ekolojisi, işaretlenmesi ve bakımı, viral enfeksiyonlar ile hayvanlarda sağlık koruma ve aşılama bilgileri, ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair 5199 sayılı kanun ve yönetmelik, ev ve süs hayvanları satış-barınma-eğitim yerlerinin kuruluş, açılış, ruhsat, çalışma ve denetleme yönetmeliği konuları anlatıldı. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları verilirken, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşlardan talep olduğu takdirde eğitimlerin tekrar yapılacağı belirtildi.