Gençler Eğitime Destek İçin Sahneye Çıktı Ayakta Alkışlandı

Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi (TURBEM) tiyatro kulübü tarafından hazırlanan, Firdevs Gürel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezinin yeni okul projesine destek amaçlı sahnelediği ‘Torbalar Gözaltı’ isimli tiyatro oyunu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. (10.05.2018 - 11:11)

Gençler Eğitime Destek İçin Sahneye Çıktı Ayakta Alkışlandı

‘Bir Okul Hayalimiz Var’ sloganıyla yola çıkan TURBEM gençleri Firdevs Gürel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezinin yeni okul projesine destek amaçlı hazırladıkları Torbalar Gözaltı isimli tiyatro oyunu coşkulu bir kalabalık önünde sahnelendi. Tiyatro oyunu Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Firdevs Gürel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi Müdürü Mehmet Yenir, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşta izledi. Gençlerin kendilerinin yazıp kendilerinin oynadığı ve skeçler halinde sahneledikleri oyun izleyicileri kahkahaya boğdu. Oyun sonunda izleyiciler gençleri ayakta alkışlarken, aynı şekilde eğitime verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Turgay Şirin’de dakikalarca ayakta alkışlandı. Oyun sonunda Başkan Şirin, oyunculara çiçek takdim ederek tebrik etti.

“İyi ki Varsınız Başkanım”

Belediye Başkanı Turgay Şirin’e okullarına verdiği destekten dolayı plaket takdim eden Okul Müdürü Mehmet Yenir, “Biz bir gönül sevdasına çıktık. 4 yıl önce bu okulda göreve başladım. Sevgiyi art niyetsiz olmayı, içten geldiğince yaşamayı bu okulda öğrendim. Yarım asırlık hayatımda karşılıksız sevgiyi ben bu çocuklar ile gördüm. Onun için biz bu çocukların elinden tutmak istedik. Bu konuda idarecilerim, öğretmenlerim ve en önemlisi değerli Belediye Başkanım Turgay Şirin’den çok destek gördüm. Başkanım, her sıkıştığında, her morali bozulduğunda, her darlandığında bizler ile moral buldu. Bize bir yiğit verdi. Metin Akgül kardeşimizi verdi. Bu yiğit ile siz yürüyün. Bizde okul yapmak istedik. Bu çocuklara hak ettikleri yeri, hak ettikleri güzellikleri verebilmek için. Bizde bunu başarmak istedik. Sefer bizden, gayret bizden, zafer Allah’tan inşallah başarılı oluruz. Biz bire kervanı yola sürdük, sağolsun Belediye Başkanım ve ekibi bizler ile beraber oldu. İyi ki varsınız başkanım. Sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu arada TURBEM’de bu gençler ile tanıştık. Bu projeyi geliştirdiler, bize sundular ve bu oyunu sergilediler. Buradan gelecek olan ödülde okulumuza bağışlanacak. Çok büyük bir proje içerisindeyiz, bu kardeşlerimiz niyetlerini ortaya koyarak ilk adımı attılar, onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“Kendimi Bu Ailenin Bir Ferdi Olarak Hissediyorum”

Okul Müdürü Yenir’e ve konuklara teşekkür ederek sözlerine başlayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin “Bir aile gibi böyle güzel bir ortamda bu oyunu izleme fırsatı bulduk. Herkes gönülden konuştu, genç arkadaşlarımız gönülden oynadı. İyi ki TURBEM gibi bir merkezi kurmuşuz ve sizin gibi gençlerin bu tür projelerde yer almasını sağlamışız. Ben kendileri ile gurur duyuyorum. Firdevs Gürel okulumuz ile benim ayrı bir bağım var. İlk başkan seçildiğimde onların bir etkinliğine gittim. O etkinlikte öğretmenlerimiz ile bir an göz göze geldik. İnanın çocukların oyununda ağlıyorlardı. Ben o kadar etkilendim ki, o gün kendimi o ailenin bir ferdi olarak hissettim. Bugüne kadar da hep öyle gördüm, bundan sonra da öyle göreceğim. Hiçbir etkinliklerine Belediye Başkanı sıfatıyla gitmedim, bu akşam olduğu gibi hep can-ı gönülden gittim. İnşallah bu okul süreci içerisinde onların bu hayalini hep birlikte gerçekleştireceğiz, o güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Bizler her zaman yanınızdayız, bireysel olarak da kurumsal olarak da yanınızda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Müdür Yenir daha sonra kendilerine her zaman destekte bulunan Sosyal İşler Müdürü Metin Akgül’e de bir plaket takdim etti. Başkan Şirin’de oyuncuları tebrik ederek teşekkür belgesi sundu.