Hamsi Şenliği Turgutlu’ya Renk Kattı

Turgutlu Karadenizliler Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 8.sini düzenlediği Hamsi Şenliği’nde Turgutlu hamsiye doydu. Birbirinden güzel Karadeniz ezgilerinin seslendirildiği şenlik renkli görüntülere sahne oldu. (04.12.2017 - 15:57)

Hamsi Şenliği Turgutlu’ya Renk Kattı

Turgutlu Karedenizliler Derneği’nin, Turgutlu Belediyesi katkılarıyla geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 8.’sini gerçekleştirdiği Hamsi Şenli’ği renkli görüntülere sahne oldu. Mimar Sinan Parkı’nda bulunan Karadenizliler Derneği’nde düzenlenen şenliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kaymakam Uğur Turan, Selendi Kaymakamı Erkut Pamuk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammed Evren, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mümtaz Kahya, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ve Mustafa Genç, Balıkesir Ağır Ceza Hakimi Fatih Aksoy, Ahmetli eski Kaymakamı Muhammet Emre Canpolat, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Turgutlu Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Uzun yaptı. Uzun konuşmasında, “Bu yıl 8.’sini düzenlediğimiz hamsi şenliğimizin Allah daha nicelerini göstermeyi nasip etsin. Bizlere desteklerini esirgemeyen değerli protokolümüze çok teşekkür ederim” dedi.

“Birlikte Manisayız, Birlikte Turgutluyuz”

Ardından konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin “Böylesi güzel bir Pazar gününde sizlerle birlikte olmaktan, ülkemizin cennet köşelerinden olan Karadeniz'e dair özleminizi, memleket hasretini gidereceğiniz sıcacık, huzur ve keyif veren bir ortamda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle yoğun iş temposuna rağmen her türlü programımızda Turgutlu'muza teşrif ederek bizlerle birlikte olan Sayın Valimiz'e teşekkür etmek isterim. Biz kendilerini ağırlamaktan her zaman mutluluk duyduk. Sağolsunlar bugün de bu güzel günümüzü daha anlamlı kıldılar. Göreve geldiğinden bu yana 'Manisalı olma' vurgusu yaparak gerçekten bu doğrultudaki yaklaşımlarıyla Manisalı hemşerilerimizin, Turgutlulu hemşerilerimizin gönlünde apayrı bir yer edinen Sayın Valimiz'e bir kez daha Turgutlumuz'a hoşgeldiniz, şeref verdiniz demek isterim.
Her zaman ifade ettiğim gibi hemşeri derneklerimiz yüzyıllardır bugüne taşınan zengin kültürel mirasımızı geleceğe aktaran en önemli sivil toplum kuruluşlarıdır. Yörüklerle Boşnaklarla, Arnavutlarla nasıl iç içe gönül birliğindeysek Anadolumuz'un kendine has özellikleriyle farklı renklerimizden olan Karadenizliler ile de apayrı bir gönül bağımız var. Trabzon'dan Ordu'ya, Gümüşhane'den Giresun'a kadar Karadeniz'in pek çok farklı köşesinden gelip Kasabamız'a yerleşen, burada bizlerle aynı ekmeği paylaşan, aynı havayı soluyan hemşerilerimizle olmaktan mutluluğunu yaşıyoruz.
Bildiğiniz gibi Turgutlumuz, Türkiye Cumhuriyeti'nin dört bir köşesinden gelen herkese, her aileye kucak açmış, bağrına basmıştır. O açıdan burası Karadenizli hemşerilerimizin de evidir, yurdudur, vatanıdır... Acılar paylaştıkça azalır, mutluluklar paylaştıkça çoğalır. Biz bugün mutluluğu paylaşıp çoğaltmak için buradayız. Hasreti ve özlemi paylaştıkça azaltacağız. Bir arada olmanın keyfini, hazzını, coşkusunu yaşayarak daha güzel günlere kucak açacağız. Turgutlu Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da Karadenizli uşaklarla, Laz kardeşlerimizle, Yörük, Boşnak, Çerkez dostlarımızla birlikte hizmetlerin en güzelini yine onlar için yine halkımız için yapmanın gayretinde olacağız. Son olarak Karadeniz kültürünü bizlere en güzel şekliyle anlatan, aktaran, Hamsi Şenliği ile bugün bizlere Karadeniz ziyafeti veren Karadenizliler Derneği Başkanı Değerli Kardeşim İbrahim Uzun ve yönetim kuruluna gönülden teşekkür ediyorum. Ülkemizin dört bir yanından memleketimize hizmet için aramızda bulunan ve gönüllerimizde ayrı bir yer edinen Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Uğur Turan ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya ise şenliğinde hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Son olarak konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, “Geçen yıl yine burada bir hamsi şenliğinde yer almıştık. Bugün daha coşkulu ve daha geniş katılımlı bir hamsi şenliğindeyiz. Bu şenliğinde hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkese afiyet olsun” şeklinde konuştu. Turgutlu Belediyesi Halk Oyunlarının gösterisinin ardından, konuklar kemençe eşliğinde horon teperek birbirinden güzel Karadeniz ezgilerine eşlik etti. .