Saat 9’u 5 Geçe Zaman Durdu Turgutlu ATA’sını Özlemle Andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikal edişinin 79. yıl dönümünde Turgutlu’da düzenlenen çeşitli törenlerde sevgi, saygı ve özlem ile anıldı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in de yer aldığı törenlerde Niyazi Üzmez Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteri ayakta alkışlandı. (10.11.2017 - 16:19)

Saat 9’u 5 Geçe Zaman Durdu Turgutlu ATA’sını Özlemle Andı

10 Kasım 1938’te hayata gözlerini yuman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Turgutlu’da düzenlenen törenler ile anıldı. İlk tören 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanında gerçekleşti. Törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Selçuk Gökçe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muhammet Evren, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum örgüt yöneticileri, daire amirleri, oda başkanları, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından saat 9’u 5 geçe 2 dakikalık Saygı Duruşu’nda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi. Günün ikinci töreni Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Celalettin Ökten Konferans salonunda düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı tarih öğretmeni Bilgehan Yiğit yaptı. Konuşmanın ardından Atatürk’ün hayatı ile ilgili slayt gösterisi sunumu yapıldı. Niyazi Üzmez Anadolu Lisesi okul korosu tarafından Atütürk’ün sevdiği türkülerden oluşan müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Atatürk sevgisi ile ilgili filmin gösteriminin ardından Niyazi Üzmez Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı gösteri salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Tören sonunda protokol öğrencileri tebrik ederken, hatıra fotoğrafı da çektirdi.