Turgutlu Tarihine Damga Vuracak Çalışma Başladı

Turgutlu’nun kaderini değiştirerek tarihine damga vuracak Battı-Çıktı Kavşak Projesi çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Turgay Şirin de trafiğe kapatılarak çalışmaların başladığı E96 karayolu üzerinde basın mensuplarına bilgi verdi. Turgutlu halkının özlemini çektiği ve yıllardır beklenen projenin mevcut bölgede kalıcı bir yatırım olarak yükseleceğini belirten Başkan Şirin, “Allah sağ salim kazasız belasız projeyi bitirmek nasip etsin, ilçemize hayırlı olsun” dedi. (07.10.2017 - 18:08)

Turgutlu Tarihine Damga Vuracak Çalışma Başladı

Turgutlu tarihinin en büyük kamu yatırımlarından bir tanesi olma özelliğine sahip olacak olan İzmir – Ankara Karayolu Turgutlu köprülü kavşak çalışmalarına başlandı. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda ihaleye çıkarılan ve yüklenici firmaya devrilen Turgutlu Köprülü Kavşak Projesi çalışmaları dolayısıyla projenin uygulanacak olduğu üst geçidin bulunduğu mobil kavşak ile Manisa CBÜ Teknoloji Fakültesi kavşağının bulunduğu alanda İzmir’den Ankara istikameti trafik akışına kapatıldı. Turgutlu İlçe emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri ile yüklenici firmanın ekipleri tarafından alınan güvenlik önlemleriyle birlikte kapatılan alandaki trafik akışı üst geçidin yan tarafından Mimar Sinan Parkı’nın altında bulunan Avukat Raşit Akan Sokak üzerinden verilmeye başlandı.

“Turgutlumuza Hayırlı Olsun”

Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin de çalışmaların aktif olarak başladığı alanda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Şirin’e Manisa Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinatörü İbrahim Kutar eşlik etti. Çalışmaları yerinde takip eden Başkan Şirin, projeye yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi,  “Turgutlu’muzun geldiğimiz günden beri özlemle beklediği kavşak projemizi nihayet bugün fiili anlamda çalışmalarını başlatmış durumdayız. İhale ve yer tesliminden sonraki süreç sonrasında imalat aşamasına geçilmişti. Bugün de ilk kez İzmir – Ankara istikametindeki trafiği yan yola vererek fore kazık çalışmalarımızı başlatmış durumdayız. Bu çalışmalar esnasında iki kavşağında açık olması trafiği ilk etapta rahatlatacak. 9 ay sürecek olan projemizin sağ salim ve kazasız belasız olarak geçmesini temenni ediyorum. Bu süreçte elbette geçiş güzergahı üzerinde kısmi yoğunluk olacaktır ancak çalışmalar tamamlandığında Turgutlu’muzun özemle beklediği, bölgemize ve ülkemize hayırlı bir iş kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu anlamda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ve ekibine ilçe halkım adına da teşekkür ediyorum. Turgutlu’muza hayırlı olsun” dedi.