TURGUTLU KAYMAKAMLIĞI İLÇE UMUMİ HIFZISIHHA KURULUNDAN İLAN:İLÇEMİZDE KORONAVİRÜSÜ VAKALARININ ARTMASI NEDENİYLE AŞAĞIDAKİ KARARLARIN ALAINMASI MECBURİYETİ ORTAYA ÇIKMIŞTIR.

1.)İLÇEMİZDE FAALİYET GÖSTERMEKTE OLAN ,KIRAATHANE,KAHVEHANE ,KAFE,ÇAY BAHÇESİ,ÇAY OCAKLARI,KIR BAHÇESİ,DERNEK LOKALLERİ,NARGİLE SALONLARI,ile (OTEL,MOTEL,PANSİYON GİBİ KONAKLAMA YERLERİ ve SİNEMALAR HARİÇ ÜZERE)AYRI BİR KARARLA HALEN FAALİYETİ YASAK OLMAYAN TÜM UMUMA AÇIK EĞLENCE YERLERİNİN RESTORAN ÇİĞ KÖFTECİ,PASTANE PİDECİ,ÇORBACI vb RESTORAN TARZI İŞLETMELERİN 29.10.2020 TARİHİNDEN İTİBAREN İKİNCİ BİR DEĞERLENDİRMEYE KADAR HER GÜN EN GEÇ SAAT 21:00 da KÖFTECİ DÖNERCİ vb DAHİL OLMAK ÜZERE) SADECE EVLERE PAKET SERVİSİ YAPACAK ŞEKİLDE RUHSATLARINA GÖRE BELİRLENEN ,HALEN UYGULANMAKTA OLAN KAPANIŞ SAATLERİNE KADAR ÇALIŞABİLECEKLER.

2.)FAALİYETLERİNE KONTROLLÜ OLARAK İZİN VERİLEN CUMARTESİ PAZARI 260 OLAN TEZGAH SAYISININ YARIYA (130)TEZGAHA DÜŞÜRÜLMESİ

3,)İLÇEMİZDE FAALİYET GÖSTEREN DİĞER PAZAR YERLERİNDE HERKESİN MASKE TAKMASI TEZGAHLAR ARASI EN AZ ÜÇ METRE MESAFE BULUNMASI KURALLARINA EKSİKSİZ ŞEKİLDE RİAYET EDİLMESİNİN TEMENİ AMACIYLA,KOLLUK PERSONELİ TARAFINDAN SÜREKLİ DENETLENMESİNE KARAR VERİLMİŞ OLUP TEDBİRLERE UYMAYANLARA MUTLAKA CEZAİ İŞLEMLER UYGULANACAKTIR.

4.)İLÇE UMUMİ HIFZISIHHA KURULUNUN 2020/123 SAYILI KARARI İLE İLÇEMİZ GENELİNDE AŞURE LOKMA DAĞITIMI GİBİ HAYIRLARIN DAĞITIMINDA SADECE TURGUTLU BELEDİYESİNİN GÖSTERECEĞİ YERLERDE MASKE ,HİJYEN ve MESAFE KURALLARINA UYULMASI KOŞULUYLA YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞTİ.ANCAK SOKAK ARALARINDA İZİNSİZ YAPILDIĞI VE KALABALIK KUYRUKLARIN OLUŞTUĞU ,SOSYAL MESAFENİN SAĞLANAMADIĞI GÖRÜLDÜĞÜNDEN 29.10.2020 TARİHİNDEN İTİBAREN İLÇEMİZ GENELİNDE TEKRARDAN YASAKLANMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

YUAKARID YAZILI KARARLARA UYMAYANLAR HAKKINDA UMUMİ HIFZISIHHA KANUNUNUN 282.MADDESİ GEREĞİNCE İDARİ PARA CEZASI,AYRICA KONUSU SUÇ TEŞKİL EDEN DAVRANIŞLARA İLİŞKİN TÜRK CEZA KANUNUN 195.MADDESİ GEREĞİNCE İŞLEM YAPILACAKTIR.

TEMİZLİK .MASKE.ve MESAFE BAŞTA OLMAK ÜZERE SALGIN HASTALIĞA KARŞI ALINAN TÜM TEDBİRLERE UYMANIZI ÖNEMLE RİCA EDER,SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ.