Cumhuriyet Bayramı Turgutlu’da Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 95. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Turgutlu’da düzenlenen törenler ile coşkulu bir şekilde kutlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in de yer aldığı törenlerde öğrenci gruplarının sergilediği final gösterisindeki tablo dakikalarca ayakta alkışlandı. (29.10.2018 - 16:52)

Cumhuriyet Bayramı Turgutlu’da Coşkuyla Kutlandı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Turgutlu’da da Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenler ile kutlandı. Törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammet Evren, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Parıldar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, siyasi parti ilçe başkanları, oda başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İlk tören Turgutlu Kaymakamlığında düzenledi. Kaymakam Turan ve beraberindeki heyet burada bayram tebriklerini kabul etti. Daha sonra Turgutlu Belediyesi bandosu eşliğinde tüm protokol ile törene katılan okullar bayrak ve flamalar önderliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’na yürüdüler. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanındaki tören Kaymakam Turan, Başkan Şirin ve Garnizon Komutanı Peşternik’in halkın ve törene katılanların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan yaptı. Kaymakam Turan yaptığı konuşmada “Kıymetli Kasabalılar ve törene katılan öğrenciler, öğretmenler ve kahraman Turgutlu halkı; Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Turan’ın konuşmasının ardından öğrenciler günün anlamına binaen şiirler okudu. Masa tenisi turnuvasında dereceye giren öğrencileri madalyalarını Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Garnizon Komutanı Albay Kenan Peşternik ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin takdim etti. Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Arif Canpoyraz İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi törene katılanlar tarafından büyük bir alkış aldı. Senem Aka Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan final gösterisi ise ayakta alkışlanarak büyük takdir topladı. Törenin son bölümünde ise geçit töreni gerçekleşti. Turgutlu Belediyesi şehir bandosu eşliğinde çalınan marşlar ile bayrak ve flamaların geçmesinin ardından liseler ve ortaokullar ile törene katılan dernekler geçitlerini gerçekleştirdi. Tören burada sona ererken protokol üyeleri törende görev alan öğretmenleri tebrik etti.