Turgutlu Alparslan Türkeş Kavşağı’nda Hedef 31 Aralık

Turgutlu tarihinin en büyük yatırımı Alparslan Türkeş Kavşağı’nda devam eden ikinci etap çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlular’a yeni yıl müjdesi verdi. Hedeflerinin 31 Aralık’a kadar çalışmaları tamamlamak olduğunu belirten Başkan Ergün ve Başkan Şirin, “Turgutlu, yeni yıla yeni ve modern yollarla girecek” dedi. (22.11.2018 - 10:53)

Turgutlu Alparslan Türkeş Kavşağı’nda Hedef 31 Aralık

Turgutlulu muhtarlar toplantısı dolayısıyla Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve mahalle muhtarları tarafından Alparslan Türkeş Kavşağı’nda karşılanan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kalabalık bir heyetle projenin ikinci etap çalışmalarını inceledi. 8 Haziran tarihinde birinci etabı açılan ve ikinci etap çalışmalarında sona gelinen Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı’nın yan yol ve bağlantı yolu çalışmalarının son durumu ile ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Hedef 31 Aralık

Kavşağın battı-çıktı kısmı olan birinci etabını 8 Haziran’da törenle hizmete açtıklarını hatırlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu önemli ve modern çalışmamızın artık son aşamalarına gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. D96 karayolu üzerindeki trafik açısından muazzam bir sıkışıklık ve tehlike oluşturulan bu bölgeye kavşak sözü vermiştik. Çok şükür bu sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz modern kavşağımızın ikinci etap çalışmalarını 31 Aralık tarihine kadar tamamlamak. Belki hava koşulları nedeniyle 10-15 gün gibi bir sarkma yaşanabilir. İnşallah bir aksilik olmazsa, Turgutlu, yeni yıla yeni ve modern yollarla girecek. Büyükşehir Meclisimizde bu önemli projeye kıymetli büyüğümüz, merhum Alparslan Türkeş’in adını verdik. Bu vesileyle meclis üyelerimize teşekkür ediyor, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i de rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Günlük Hedefler Koymadık

Başkan Şirin, “Öncelikle böyle bir yatırımı kazandırmış olmalarından dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şuan Turgutlu tarihinin en büyük yatırımını inceliyoruz. Bizden sonraki nesillerin belki bizleri hayırla yad edeceği, ölümsüz bir eser kazandık. Bin 650 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun batı-çıktı unvanını yine Turgutlu kazanmıştır. Bunun da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz. Her gün 37 bin aracın geçtiği, belki de bir o kadar yaya geçişi olan noktayı sorunsuz noktaya getirdik. Bunun ne anlama geldiğini Turgutlu halkı çok iyi biliyor. Biz bu taşın altına elimizi koyarken çalışmalar esnasındaki sıkıntıların yaşanacağını biliyorduk. Ama her platformda söyledik. Bizim için aslolan görsel değil. Günü geçiştiren çalışmaları değil, kalıcı çalışmaları hedef koyarak bugünlere geldik. Bunların hep bir karşılığı olduğunu biliyorum. Sıkıntıları çeken vatandaşımız yine en rahatı yaşayan olacak. İyi ki yapmışız. İyi ki Başkanımız’ı tek kavşak değil 2 kavşak noktasında zorlamışız. Çünkü bugün baktığımızda en nihayetinde ortaya muhteşem bir yatırım çıktı. Bu anlamda Turgutlu halkı adına böylesi muhteşem bir yatırımı kazandırmalarından dolayı Sayın Başkanıma tekrar teşekkür ediyorum. Temsili olmaktan, bir ve birlikte olmaktan mutluyuz” dedi. Başkan Ergün de Başkan Şirin’e teşekkür ederek, “Birlikte herşey güzel” dedi.