Turgutlu Belediyesi Teyakkuzda

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, meteorolojiden yapılan şiddetli yağış ve fırtınaya dair daire müdürleriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Bölgemizde etkili olacak yağış ve fırtınaya dair tüm ekiplerle teyakkuzda olacaklarını belirten Başkan Şirin, “Bizler görevlerimizin başındayız. Vatandaşlarımızın da söz konusu yağış ve fırtınada dikkatli olmalarını istiyorum. İnşallah kazasız belasız bir hafta sonu geçiririz” dedi. (28.09.2018 - 17:06)

Turgutlu Belediyesi Teyakkuzda

Hafta sonu bölgemizde etkisini gösterebileceği tahmin edilen şiddetli fırtına ve aşırı yağış ihtimaline karşı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin başkanlığında toplandı. Hafta sonu bölgemizi etkisini altına alabileceği tahmin edilen fırtınanın saatte 120 km hıza ulaşması ve yağışların metrekareye 75 kg yağış olabileceğinden dolayı acil afet yönetim durum planını uygulamaya aldı. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, Büyükşehir Muhtarlarlık İşleri Müdür Vekili İbrahim Kara, MASKİ Şefi Melikşah Erzik, Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, Fen İşleri Müdürü Yasemin Özay Sungur, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş Ser ve Park ve Bahçeler Müdürü Önder Pala, Yazı İşleri Müdürü Adnan Erbaktı katıldı. Olası doğal afetlerde Turgutlu Belediyesi ve Büyükşehir Turgutlu Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile birlikte yapılacak işler, alınması gereken tedbirler ve durumlara acil ve yerinde müdahaleler konuşuldu. Belediye Başkanı Turgay Şirin, yaptığı açıklamada “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden almış olduğumuz bilgilere göre ülkemizde 100 yılda bir olması muhtemel fırtına ve yağışın saatte 120 kilometre hıza ulaşması ve m2’ ye 75 kg yağış düşmesi tahmin ediliyor. Biz de Turgutlu Belediyesi Büyükşehir Turgutlu Muhtarlık İşleri Müdürlüğü ile alınması gereken tedbirlerle ve bize düşen görevlerle ilgili toplanmış bulunuyoruz. Müdürlüklerimizin yapacağı işleri ve görevlerini planladık, inşallah bölgemiz böyle afetlere maruz kalmaz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz fırtına ve yağışlarda acil durumda dışarıya çıkmamaları elektrik telleri ve direklerin altından geçerken dikkatli olmaları, fırtınanın şiddetinden devrilebilecek ağaçlara, trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri soba zehirlenmelerine karşı dikkali olmaları tehlike arz eden metruh binalardan uzak durmaları binaların çatılarına uçması ve çatılarda bulunan çanak antenlere tedbir alınması, balkonlara çiçek saksısı çamaşırlık vb tehlike arz eden maddeler koymamaları oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli olmalarını rica ediyoruz. İstenmeyen durumlarda zabıta müdürlüğümüz koordinesinde (0236 313 10 78 ) bütün ekip ve ekipmanlarımızla müdahaleye hazırız. inşallah böyle bir afet durumu ile karşılaşmayız” dedi.