#

Turgutlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Turgutlu’nun Geleceğini Planlıyor

Turgutlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü 2022 yılında Turgutlu’nun geleceğine yönelik çalışmalara imza attı.

Modern bir kimlik kazandırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Turgutlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 2022 yılında da çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Bu çalışmalar kapsamında 9 bölgede kamulaştırma, 6 noktada yeni alan ile toplamda 117 bin 750 m2 hizmet alanını Turgutlu’ya kazandırdı. Teknik birim personeliyle ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre çalışmalarını yürüten İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, 297 adet İmar Durum Belgesi, 326 adet inşaat ruhsatı ve 450 adet yapı kullanma ruhsatı verdi.

Büyük projeler hazırlanıyor

Turgutlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün hazırladığı projeler arasında çocuklara, gençlere, kadınlara yönelik ve kentte değer katacak çalışmalar bulunuyor. Bu çalışmalar kapsamında hayata geçirilmesi planlanan Çepnibektaş Mahallesine Çok Amaçlı Salon, Çepnidere Mahallesine Düğün Salonu ve Halı Saha, Selvilitepe Mahallesine Spor Tesisi, Selvilitepe Cemevi ve Kültür Sanat Merkezi, Cuma Pazarı projelerinin hazırlık çalışmaları son noktaya ulaştı. Turgutlu’ya kazandırılması planlanan Ergenekon Mahallesine Kültür Merkezi ve Kadın Sığınma Evi ve Hayvan Barınağı projelerinin ise projelendirme aşamaları yürütülüyor.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan, “İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarıyla 2022 yılını verimli bir şekilde geçirdi. Hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz yeni ve modern projelerle Turgutlu’muzu örnek bir şehir haline getireceğiz. Tüm mesai arkadaşlarıma göstermiş oldukları gayretli çalışmaları için teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi.