Urganlı Mahallesi Çok Amaçlı Salona, Dağyeniköy Mahallesi Spor Tesisine Kavuştu (GÖRÜNTÜLÜ)

Turgutlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Urganlı Çok Amaçlı Salonu ile Dağyeniköy Mahallesine kazandırılan spor tesisinin yapımı tamamlanarak hizmete açıldı.

Urganlı Mahallesinde yazlık sinema ve yazlık düğün salonu olarak kullanılan alanda inşa edilen ve temeli temmuz ayında atılan Urganlı Çok Amaçlı Salonu projesi tamamlandı. Mahalle sakinlerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirilen projeyle Urganlı Mahallesi yeni, modern ve donanımlı bir salona kavuşmuş oldu.

Urganlı Mahallesine Yeni Belediye Hizmet Noktası

Urganlı Çok Amaçlı Salonu’nun içerisinde Turgutlu Belediyesi Hizmet Noktası da yer alacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmeler neticesinde personelin görevlendirilmesi durumunda MASKİ ile ilgili işlemlerle birlikte Turgutlu Belediyesinin sağladığı hizmetler de hizmet noktasından alınabilecek. Mahalle sakinleri böylece kent merkezine gelmelerine gerek kalmadan belediyeyle ilgili işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilme imkanına sahip olacaklar.

Yedinci spor tesisi Dağyeniköy Mahallesine kazandırıldı

Turgutlu’nun spor kenti olması adına yatırımlarını da sürdürmeye devam eden Turgutlu Belediyesi, Akçapınar, Derbent, Yakuplar, İstasyonaltı, İzzettin ve Avşar Mahallelerinin ardından Dağyeniköy Mahallesine yeni bir spor tesisi kazandırdı. Yaklaşık 60 günde tamamlanan ve kent genelinde yedincisinin yapıldığı tesis, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başkan Çetin Akın, beraberindeki heyet ile birlikte Urganlı Çok Amaçlı Salonu’nu ve Dağyeniköy Mahallesindeki spor tesisini ziyaret etti.

“Türkiye’de ihalesi ve projesi en hızlı biten proje haline geldi”

Urganlı Çok Amaçlı Salonu’nun Türkiye’de ihalesi ve projesi en kısa sürede biten proje olduğunun altını çizen Başkan Çetin Akın, “Dört yılın sonunda hazırladığımız projeler var, gerçekleştirdiğimiz projeler var. Urganlı Çok Amaçlı Salonu da Türkiye’de ihalesi ve projesi en hızlı biten proje haline geldi. 2022 yılının yedinci ayında ihaleye çıkmışız. 2023’ün şubat ayında hizmete açıyoruz. Altı buçuk, yedi aylık dönemde bu proje başlamış ihalesi yapılmış ve bitirilmiş. Urganlı adına burada çok önemli bir eksiği yerine getirmiş olduk. Yaptığımız hizmetlerin Urganlı’mıza hayırlı olmasını, düğün salonunda da çocuklarımızın mutlu anlarına tanıklık etmeyi arzu ediyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 “Çocuklarımızın güvenli alanlarda spor yapmalarıyla ilgili üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz”

Dağyeniköy Mahallesine kazandırılan spor tesisini ziyaret eden Başkan Çetin Akın, çocuklarla ve mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Spor tesisinde de açıklamada bulunan Başkan Çetin Akın, “Dağyeniköy Mahallemize geldiğimde gençlerin benden bir isteği vardı. Bu isteği yerine getirdiğimizi yerinde görelim, verdiğimiz sözleri tutmanın ne kadar güzel olduğunu hep beraber yaşayalım istedik. Biz, gençlerimize çok önem veriyoruz. Avşar, Derbent, Yakuplar, İstasyonaltı, Akçapınar ve İzzettin Mahallelerimizde spor tesislerini yapmıştık. Dağyeniköy Mahallemizdeki yedincisi oluyor. Yerel yönetim olarak çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan korunmaları, hem çocukluklarını doyasıya yaşamalarıyla hem de güvenli alanlarda spor yapmalarıyla ilgili üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Bu anlamda muhtarlarımızla beraber köylerimizin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Zannediyorum ki şu anda kırsal mahallelerimizde ciddi sorunlar kalmadı. Elimizden geldiğince hem yollarını yaptık hem de bu tür spor alanlarını kazandırdık. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz.

“Samimiyetle ve doğrudan ayrılmadan şeffaflıkla dört yıl geçirdik”

Başkan Çetin Akın, Urganlı Çok Amaçlı Salonu ve Dağyeniköy Mahallesindeki spor tesisinde yaptığı açıklamalarda seçim sahalarında verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini, dört yıl boyunca doğrudan ayrılmadan şeffaflıkla hizmet edildiğini belirterek şunları söyledi:

“Turgutlu Belediyesi yönetimi olarak, meclis üyeleri olarak sizlere hizmet etmeye devam ediyoruz. Dördüncü yılın sonuna geldik. Sizlere verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Gururla şunu söylüyorum; biz hizmete geldiğimiz dördüncü yılın sonunda Turgutlu Belediyesini, Türkiye’de kredisi en yüksek belediye haline getirdik. Şu anda cari borcu sıfır olan bir belediye var ve seçim sahalarında verdiği sözleri bir bir yerine getiren bir belediye yönetimi var. Bugüne kadar sizin hiçbir malınızı satmadım. Geçtiğimiz 5 yılda 219 mülkünüzü sattılar. Bana batık bir belediye bırakmışlardı. Ben o belediyeyi aldım, onların sattıkları yerin metrekare ve ekonomik değer olarak iki katını Turgutlu Belediyesine kazandırdım. Elimizden geldiğince bütün gayretimizi göstererek samimiyetle ve doğrudan ayrılmadan şeffaflıkla dört yıl geçirdik.”

“Başımıza bir hal geldiğinde nasıl yardımlaştığımızı bütün dünyaya gösterdik”

Başkan Çetin Akın ayrıca Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketine de değinerek şu şekilde konuştu:

“Maalesef geçen hafta pazartesi günü büyük bir felaketle karşı karşıya kaldık. Birçok sayıda canımızı kaybettik, çok sayıda yaralımız var. Deprem bölgesine giderek acılara ortak olduk. Turgutlu halkı tek yürek olarak acıları sarmak için müthiş bir iş birliği içerisine girdi. Belki de tarihinde hiç olmadığı kadar yardımlaşma öne çıktı. Şu ana kadar 54 TIR yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdik. Bunlarla övünmek çok doğru değil ama başımıza bir hal geldiğinde nasıl yardımlaştığımızı bütün dünyaya gösterdik. İnşallah bir daha böyle felaketlerle karşı karşıya kalmayız, acılarımızı da hızlı bir şekilde sararız.”

Urganlı Düğün Salonu ve Dağyeniköy Mahallesindeki spor tesisi ziyaretlerine gerçekleştirilen ziyaretlere Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Evren Erbaş, Mithat Erden, Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri Hasan Yaman, İbrahim Gökdere, İlhami Dinçer, Barış Erbaş, Burhan Irk, Muhammet Naci Tunçel, Ahmet Cüneyt Simav, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ve mahalle muhtarları da katıldı.