Başkan Çetin Akın: “Çanakkale Zaferi aziz Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesidir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108’nci yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Çanakkale Zaferi; kararlılığın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin tüm dünyaya gösterdiği bir zafer destanı olarak tarihe geçtiğini ifade eden Başkan Çetin Akın, milletimizin bağımsızlık mücadelesi ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü şu sözlerle kutladı:

 “Çanakkale Zaferi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum’ sözüne inançla, milletimizin, vatan sevgisini, kararlılığını, kardeşliğini, birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiği bir zafer destanı olarak tarihe geçmiştir. Çocuk yaştaki erlerin, yiğit komutanların, cepheye mermi taşıyan annelerin, ayrılmaz bir bütün olarak kenetlenmiş bir milletin, özgürlük ve vatan toprağı için verdiği kutsal savaşın destanıdır Çanakkale Zaferi. ‘Çanakkale Geçilmez’ diyen Anafartalar komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatanın bir karış toprağını vermemek için savaşan aziz Türk milleti, Çanakkale Zaferi ile milletimizin bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Türk milletinin, yokluk içerisinde, kısıtlı imkanlarla ve zor şartlarda verdiği bağımsızlık mücadelesi ile eşsiz kahramanlığın yaşandığı Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz.

Bütün bu duygu ve düşünceler ile 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 108. yıl dönümünü kutluyor, bu vesileyle Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve vatan uğruna şehit düşen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.”