#

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü İlk Kutlayan Turgutlu Belediyesi Oldu

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Turgutlu ve Manisa’daki basın mensuplarıyla düzenlenen organizasyonda buluştu. Söz konusu programla gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ilk kutlayan Turgutlu Belediyesi oldu.

Turgutlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Turgutlu ve Manisa’da görevli basın emekçileri ile belediyede görevli basın personeli için düzenlenen organizasyonda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın programa katılarak gazetecilerle bir araya geldi.

Gazeteciliğin çınarı Tuncel Yılmaz’a 50’nci yıl plaketi

Başkan Çetin Akın, Turgutlu Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Serkan Tatlı ile birlikte gazetecilik mesleğinde 50’nci yılını dolduran Demirören Haber Ajansı (DHA) Temsilcisi Tuncel Yılmaz’a plaket takdim etti. Başkan Çetin Akın, “Tuncel Yılmaz’a ağabey demekten gurur duyuyorum ve meslekte 50’nci yılını doldurdu. Tuncel Ağabey, mesleğini hakkıyla yapan ve hayatını onurla, gururla yaşayan bir gazeteci. O, iyi ki bizim ağabeyimiz. Kendisine ailesiyle beraber uzun ömürler ve mutluluklar diliyorum” dedi.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ilk biz kutlayalım istedik”

Programda yaptığı konuşmayla basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Çetin Akın, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü ilk biz kutlayalım istedik. Bu nedenle Turgutlu'muzun, Manisa'mızın ve belediyemizin sesi olan basın mensuplarımızla akşam yemeğinde bir araya geldik. Toplumun aydınlatılması adına zaman gözetmeksizin zor şartlarda önemli bir görevi misyon edinen tüm gazetecilerimizin şimdiden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Yapacak olduğumuz projelerin değeri 300 milyon TL. Projelerimizi kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirebilecek durumdayız”

Turgutlu Belediyesinin 2022 yılında hayata geçirdiği çalışma ve projelerinin yer aldığı videonun da izlendiği gecede, Başkan Çetin Akın 2019 yılından beri gerçekleştirilen ve Türkiye’ye örnek olan projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Çetin Akın ayrıca 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan çalışma ve projelerin son durumuyla ilgili geceye katılan basın mensuplarına bilgiler aktardı.

Başkan Çetin Akın söz konusu projeler hakkında şunları söyledi:

“2023 yılı içerisinde Selvilitepe, Çepnibektaş, Çepnidere, Ergenekon Mahallelerimizde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimiz var. Esnafımızın ve vatandaşlarımızın mağduriyetini giderecek olan Cuma Pazarı projemizin ihalesine çıkacağız. Yapacak olduğumuz projelerin değeri yaklaşık 300 milyon TL. Bunun yanında yaklaşık 94 milyon TL’lik yatırımla belediyemiz tarihinin en büyük yatırımı olan ve 30 Aralık’ta yaptığımız satış ihalesi sonucunda 6 iş yeri satılan Sanayi Çarşısı projemizden gelecek olan ekonomik karşılıkla söz konusu projelerimizi gerçekleştireceğiz. Yapacak olduğumuz iş yerlerinden müthiş bir ekonomik kazanım elde ediyoruz. Bugüne kadar tüm bu projelerimizi öz kaynaklarımızla nasıl gerçekleştirdiysek bundan sonraki projelerimizi de kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirebilecek durumdayız. Hiçbir sıkıntımız yok, saydığım projelerin tamamı hazır ve ihale edilebilecek durumda. Umuyorum ki en geç şubat ayının sonunda bu projelerin temellerini hep beraber atmak bize nasip olur. Ergenekon Kavşağı ile ilgili ise çok ciddi bir mücadelem vardı. Vali Bey sesimize kulak verdi, bizim sesimizi üst taraflara duyurdu. Karayolları yatırım planına aldı. Bunu yaparken de projenin yaklaşık yüzde 30’unu karşılama sözü verdim. Bu da bugünkü rakamla 50 milyon TL. İnşallah hızlı bir şekilde ihale ederler, projesi hazır. Turgutlu Belediyesinin yapılacak yatırıma, işi, görevi olmayan yatırıma, vatandaşının orada can kaybetmemesi için o yatırıma girecek gücü var.”

“Çocuklara okul öncesi eğitimini ücretsiz veren ilk belediye olacağız”

Geçtiğimiz mart ayında temeli atılan ve inşaatı tamamlanan Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi ile Türkiye’de bir ilke imza atılacağını da söyleyen Başkan Çetin Akın, “Çocuk Kültür Sanat Merkezimizde çocuklara okul öncesi eğitimini ücretsiz vereceğiz. Çocuk Kültür Sanat Merkezinde ücretsiz eğitim veren ilk belediye biz olacağız” dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama programına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Eşi Sabriye Akın, Kızı Gülce Akın, Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Evren Erbaş, Mithat Erden, Turgutlu Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Serkan Tatlı, Turgutlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Gökmen, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Emrah Kanık ile birim personeli katıldı.