#

Arşivden Fotoğraflar Tam Not Aldı

Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Turgutlu Kent Müzesi tarafından düzenlenen Müze Sohbetleri’nin on üçüncü etkinliği, geçtiğimiz akşam eski belediye binasında gerçekleşti. ‘Müze Arşivinden Seçme Fotoğraflar’ başlığını taşıyan program, izleyicilerden tam not aldı.

Turgutlu Belediyesinin yaklaşık altı aydır seri halinde devam eden kültürel etkinliği olan Müze Sohbetleri’nin ‘Müze Arşivinden Seçme Fotoğraflar’ başlıklı programı, geçtiğimiz akşam eski belediye binasında gerçekleşti. Turgutlu Belediyesi Meclis Üyeleri İlhami Dinçer, Hasan Yaman, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz ile çok sayıda ilgilinin katıldığı programda Turgutlu Kent Müzesi arşivinde bulunan on binlerce fotoğraf arasından seçilen yaklaşık kırk tanesi izleyicilere sunuldu. Turgutlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan Turgutlu Kent Müzesi’nin arşivinden program için seçilen fotoğraflar, 1920’lerden 2000’lere ilçe tarihinin farklı yönlerinin yeniden gündeme gelmesine vesile oldu.

Geçtiğimiz akşam on üçüncüsü gerçekleştirilen Müze Sohbetleri’nin iki hafta sonra düzenlenmesi planlanan bir sonraki programında Turgutlu Belediyesinin tarihi, onu takip eden programda da Yankı Gazetesi arşivinden seçmelerin konu edileceği belirtildi.