#

Başkan Akın: “Ata’mızın ve kahramanlarımızın cesaretiyle kurulan Cumhuriyet’imizi ikinci yüzyılda demokrasi ile taçlandıracağız”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 100. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı.

Başkan Çetin Akın mesajında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 100. yıl dönümünün gururla kutlanacağını ifade etti.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“9 Mayıs 1919’dan 7 Eylül 1922’ye kadar yaklaşık üç buçuk yıl boyunca düşman işgali altında kalan Turgutlu’muz çok büyük acılar yaşadı. İşgal günlerinde yaşananların ve acı dolu esaretin, işkencelerin, eziyetlerin akabinde ve kurtuluşun hemen öncesinde, Yunan Ordusu tarafından başlatılan yangın, kentimiz neredeyse tamamen küle dönmesine neden olmuştur. Tüm bu acıların sonrasında 7 Eylül 1922’de kentimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki ordumuz tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Mareşal Fevzi Çakmak, Kâzım Karabekir Paşa, Dr. Rıza Nur ve zamanının üst düzey bazı yöneticilerin Kurtuluş Savaşı sonrasında kentimiz ilk resmî ziyaretini ise 26 Ocak 1923’te gerçekleşmiştir. Gazi Mustafa Kemal Paşa ziyareti sırasında yaptığı konuşmayla kahraman atalarımızın eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretinin ne denli büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu yıl ise Büyük Önderimiz Atatürk’ün Turgutlu’muza gelişinin 100. yıl dönümünü ayrı bir heyecan ve gururla kutlayacağız.

Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete ve tüm kazanımlarına bağlı kalarak kentimize ve ülkemize hizmet ediyor, güzel Turgutlu’muzu hak ettiği noktaya taşımak için hedeflerimizi bir bir yerine getiriyoruz. Bu ülkenin evlatları olarak bizler de Ata’mızın ve kahramanlarımızın cesaretiyle kurulan Cumhuriyet’imizi ikinci yüzyılda demokrasi ile taçlandıracağız.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’muza gelişinin 100. yılını kutluyorum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum.”