Başkan Akın’dan Minik Öğrencilere Yerel Yönetimler Dersi

TEV Cemile ve Samiye Bayar İlkokulu ile Bilgikent Okulunda eğitim gören öğrenciler, yerel yönetimler dersi kapsamında Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’dan belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

TEV Cemile ve Samiye Bayar İlkokulu ile Bilgikent Okulu öğrencileri Yerel Yönetimler dersi kapsamında Turgutlu Belediyesini ziyaret ederek merak ettikleri sorulara cevap aradı. Sınıf öğretmenleri ile birlikte Meclis Salonunda Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın misafiri olan öğrenciler, belediye faaliyetleri ve yerel yönetimlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin, merak ettikleri soruları Başkan Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Evren Erbaş, İmar ve Şehircilik Müdürü Hale Bozdemir yanıtlarken, keyifli anlar da yaşandı. Öğrenciler sorularının yanıtlarını ilgi ve merakla dinlerken, zaman zaman da zor sorularıyla Başkan Çetin Akın’ı terletti.

Yerel yönetimlerle ilgili sorularının cevaplarını yerinde öğrenen öğrenciler ve öğretmenleri, kendilerini misafir ettikleri için Başkan Çetin Akın ve ekibine teşekkür etti.

Her şeyimiz sizsiniz”

Öğrencilerin sorularıyla keyifli anlar yaşadığını, enerjileri ve neşeleriyle günün güzelleştiğini ifade eden Başkan Çetin Akın, öğrencilere ithafen yaptığı konuşmada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bizlere çok güzel bir vatan ve çok güzel bir yönetim biçimi bıraktılar. Cumhuriyet’imizi sizlere armağan etti. Biliyorsunuz; dünyada, çocukların bayramı ilk kez Türkiye'de kutlandı ve kutlanmaya devam ediyor. Bu vatan ve Cumhuriyet sizlere emanet edildi. Sizlerin geleceği, doğru eğitim almanız ve bu ülkeye yararlı gençler olarak yetişmeniz bizlerin siyaset yapmasının tek amacı. Biz yerel yöneticiler olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yaptığımız tüm projeleri sizler için yapıyoruz. Bir park yapıyorsak sizler için yapıyoruz. Bir dershane yapıyorsak sizlerin daha iyi eğitim alması için yapıyoruz. Spor kursları açıyorsak sizler için yapıyoruz. Her şeyimiz sizsiniz” dedi.