#

Başkan Akın’dan Üzüm Fiyatlarının Düşürülmesine Tepki

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın Çepnidere Mahallesindeki üzüm üreticileriyle bir araya geldi. Başkan Çetin Akın görüşmede üzüm fiyatlarının 2.6 Türk Lirasından 1.6 Türk Lirasına düşürülmesini eleştirerek belirlenen yeni fiyatın üreticiye büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa İl Başkanı Semih Balaban, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz, Personel A.Ş. Genel Müdürü Orhan Eratıcı ile birlikte Çepnidere Mahallesinde üzüm üreticileri ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Üreticilerin yaşadıkları sorunların konuşulduğu görüşmenin ana gündem maddesi ise TARİŞ tarafından şaraplık üzüm fiyatının 2.6 Türk Lirasından 1.6 Türk Lirasından düşürülmesi oldu.

TARİŞ’in almış olduğu kararı eleştiren Başkan Akın, şaraplık üzüm fiyatının düşürülmesinin köylüye ve üreticilere büyük haksızlık olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Geçtiğimiz sene 2.6 Türk Lirasından satılan şaraplık üzümün tüm maliyet fiyatlarının artmasına rağmen bu sene 1.6 Türk Lirasından piyasasının belirlenmesi köylümüze, üreticilerimize yapılan büyük haksızlık ve saygısızlıktır. Üreticilerimizin alın terine, emeklerine yapılan bu haksızlığı hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Yerel yönetimler olarak bizler üstümüze düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Köylülerimizin ve üretici kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız.”