#

Başkan Çetin Akın: “19 Mayıs’ta Yakılan Bağımsızlık Ateşi Yüreğimizde Sönmedi”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutladı. Başkan Çetin Akın, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta yaktığı bağımsızlık ateşinin geçen yüzyıla rağmen sönmediğini dile getirdi. Başkan Çetin Akın ayrıca Türk gençliğinin Cumhuriyetin ilelebet payidar kılınması için mücadele edeceklerine inandıklarını da söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’dan yaktığı bağımsızlık ateşi, aradan geçen yüzyıla rağmen içimizde yanmaya devam etmektedir. Ülkemizin yeniden doğduğu gün olan 19 Mayıs 1919’da aynı zamanda aziz milletimiz tarafından kendi kaderini yeniden yazmanın ilk adımları da beraberinde atıldı.

Bağımsızlık ve kurtuluş sevdası ile kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından Cumhuriyetimiz de aynı inanç ve kararlılıkla kuruldu. Tarihsel süreç içerisinde meydana gelen bir takım zorluk ve sıkıntılara rağmen Cumhuriyetimize, demokrasimize ve bizi var eden tüm değerlerimize 19 Mayıs’ta yüreğimizde yeşeren ve günbegün büyüyen bağımsızlık sevdasıyla sahip çıkıyoruz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk halkının kaderini değiştiren 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederek istikbalimizin gençlerin elinde olduğunu gösterdi. Türk gençliğinin de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi koruyacağına, ne pahasına olursa olsun ilelebet payidar kılması için mücadele edeceğine inanıyor ve güveniyoruz. Şanlı tarihimiz, gençlerimizin her koşulda ülkemizi, Cumhuriyetimizi, Atatürk’ün ve aziz kahramanlarımızın bizlere emanet ettikleri kadim mirasları canı pahasına koruduklarını yazacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”