#

Başkan Çetin Akın: “23 Nisan Sevginin ve Barışın Evrensel Simgesidir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın mesajında Türk Milleti için 23 Nisan tarihinin yalnızca özgür, bağımsız ve çağdaş bir ülke olma azminin tüm dünyaya açıkça ilan edildiği bir gün olmadığını, dünya barışı için çok önemli bir adımın atıldığı tarih olduğunu belirtti.

Başkan Çetin Akın mesajında şunları ifade etti:

“Yeni bir Türk devletinin kuruluşunun ve Ulusal Egemenliğin ilan edilmesinin üzerinden tam 102 yıl geçti. 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri sarsılmaz bir şekilde atıldı. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesine yön veren Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda Türk Ulusu’nun kaderini değiştiren tarihi anlardan biri oldu.

Türk Milleti için 23 Nisan yalnızca özgür, bağımsız ve çağdaş bir ülke olma azminin tüm dünyaya açıkça ilan edildiği bir gün değil, dünya barışı için çok önemli adımlardan bir tanesinin atıldığı tarih olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel simgelerinden biri haline getirmiştir.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102. yıl dönümünü kutladığımız bu günde, gönüllerimizdeki Atatürk sevgisi, cumhuriyetimize ve kazanımlarına olan inancımız günbegün katlanarak çoğalmaktadır. Vatanımızı, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü canı pahasına koruyan kahraman atalarımızın izinde aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte ülkemizi, birlik ve bütünlüğümüzü, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi ne pahasına olursa olsun koruyup yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde aydınlık yarınlarımız olan çocuklarımız başta olmak üzere Türk Milleti’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."