Başkan Çetin Akın Açıkladı: Turgutlu’da Tüm Etkinlikler İptal Edildi

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, deprem bölgesindeki incelemelerinin ardından meclis üyeleriyle birlikte toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında meclis üyeleriyle birlikte alınan kararları Başkan Çetin Akın, basın mensuplarıyla paylaştı.

Turgutlu Belediyesi Meclisi tarafından, geçtiğimiz pazartesi günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 ili de etkileyen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerle ilgili yol haritası belirlendi.

2023 yılı içindeki tüm etkinlikler iptal edildi. Bütçe, depremzedeler ve Turgutlu’daki deprem araştırmaları için kullanılacak

Basına kapalı yapılan toplantının ardından meclis üyelerinin ortak aldığı kararları Başkan Çetin Akın açıkladı. Bu yıl içerisinde yapılması planlanan bütün etkinliklerin iptal edildiğini söyleyen Başkan Çetin Akın, etkinlikler için ayrılan bütçenin deprem bölgesindeki vatandaşlar ve deprem konusunda Turgutlu’da yapılacak araştırmalar ve yatırımlara aktarılacağını ifade ederek şu bilgileri verdi:

“Maalesef hepimizi derinden yaralayan deprem felaketinin haftasındayız. Tam bir hafta önce bir acıyla uyanmıştık. Bölgeyi gezdim, üç gündür bölgedeydim. ‘Hem izlenimlerimizi aktaralım, hem de bundan sonra yapmamız gereken işlerle ilgili Turgutlu Belediyesi Meclisi olarak ortak tavır koyalım’ demek için meclis üyelerimizden toplantı yapmak için ricada bulundum. Meclis üyelerimizle birlikte kararlar aldık. Resmi ve dini bayramlar ile kurtuluş günlerini etkinliklerle kutluyorduk. Bu yıl yapacak olduğumuz etkinliklerin tamamını iptal ettik. Etkinliklerimize ayırdığımız yaklaşık 4-5 milyon TL’lik bütçeyi, deprem bölgesinden zarar gören yurttaşlarımıza ve deprem bölgesi olan Turgutlu’da yapacak olduğumuz araştırmalar ve yatırımlarla ilgili değerlendireceğiz.”

Deprem komisyonu oluşturuldu

Açıklamasında 5 kişilik deprem komisyonunun oluşturulduğunu belirten Başkan Çetin Akın, komisyonun yapacak olduğu çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Belediye meclisi olarak Burhan Irk, Olcay Özsürücü, Hasan Koç, Ahmet Orhan ve Aydın Ercan’dan oluşan 5 kişilik bir deprem komisyonu oluşturduk. Komisyonumuz bundan sonra Turgutlu’da toplanan yardımların dağıtımı, yapmayı planladığımız bağış kampanyasında toplanacak olan paralarla ilgili yönlendirme yetkisine sahip olacaklar. İzmir, Elazığ ve sonrasında Kahramanmaraş’ta ve bölgede yaşanan depremden sonra işimizi hiç ötelemeden, deprem bölgesinde olduğumuzun farkına vararak ve bu acıları unutmayarak Turgutlu’daki hemşehrilerimizin sağlığıyla ilgili kararlar alacağız, çok hızlı adımlar atacağız.”

“Her şeyden önemli tek şey can…”

“Her şeyden önemli tek şey can… Bunu deprem bölgesinde çok ciddi bir şekilde gördük, yaşadık. Canımız her şeyden önemli” diyen Başkan Çetin Akın, “Biz de canlarımızı kurtarmayla ilgili tedbirleri almak zorundayız. Söz konusu bu tedbirleri hızlı bir şekilde almanın telaşı içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Kaymakamlığa nakdi bağış kampanyası için müracaat edilecek

Başkan Çetin Akın, Turgutlu Kaymakamlığına da müracaat edilerek nakdi bağış kampanyası başlatılmasının planlandığını söyleyerek “Bu kampanyanın sonucunda birikecek olan paralarla ve bizim ayırdığımız bütçeyle deprem komisyonumuz afet bölgesine gidecek. Gerekirse orada bir kardeş ilçe oluşturacağız. Gerekirse bir çadır kent, gerekirse konteyner kent, gerekirse aşevi kuracağız. Devletimizin görevlileriyle istişare edip gerçek ihtiyaçlarımız ne ise o ihtiyaçları karşılama noktasında gerekli hizmetleri yapacağız” dedi.

“Turgutlu’da tarihinin en yüksek miktarda yardımı toplandı. 51 TIR malzeme deprem bölgesine ulaştı”

Başkan Çetin Akın açıklamasının sonunda Turgutlu halkının çok güzel bir dayanışma örneği sergilediğini ve şu ana kadar 51 TIR malzemenin deprem bölgesine gönderildiğini kaydederek “Bugüne kadar tüm Türkiye’de olduğu gibi Turgutlu halkı müthiş bir özveri gösterdi. Turgutlu’da belki de tarihindeki en yüksek miktarda yardım toplandı. Şu ana kadar 51 TIR malzememiz, yardım bölgesine gitti. Turgutlu, çok güzel bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah bundan sonra nakdi yardımlarla oradaki yaraları saracağız. Direkt hedefe yönelik hamle yapmak istiyoruz. İnşallah bu niyetimiz de gerçekleşir” ifadelerini kullandı. 

“İzmir’i, Elazığ’ı, Gölcük’ü çok çabuk unuttuk, ‘Her şey kader’ dersek olmaz”

Başkan Çetin Akın, basın açıklamasından sonra deprem komisyonu üyeleriyle de bir araya geldi. Başkan Çetin Akın burada yaptığı açıklamada Turgutlu Belediyesinin maddi ve manevi olarak sonuna kadar gideceğini belirterek şunları söyledi:

“Bu depremden hepimizin ders alması lazım. Eşini, çocuğunu, annesini, babasını kaybedenler… Çok büyük bir acı. Bizim bu acıya hazırlıklı olmamız lazım. ‘Her şey kader’ dersek olmaz. Kullar, ellerinde imkan varsa o imkanları sonuna kadar değerlendirecek. Turgutlu Belediyesi olarak maddi, manevi anlamda sonuna kadar gitmeyi planlıyoruz. Hem oradaki yaraları sarmayla ilgili hem de Turgutlu’da yapılması gereken işlerle ilgili elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Turgutlu’da kaç tane depreme dayanıksız bina var; bunları tespit etmemiz lazım. Çok uzun ve meşakkatli bir yol ama bu yola inanarak çıkacağız. İzmir’i, Elazığ’ı, Gölcük’ü çok çabuk unuttuk. Uyarıları kale almıyoruz. Bu işe çok ciddi bir şekilde sarılıp gerekli çalışmaları yapacağız.”