#

Başkan Çetin Akın, “Atatürk, 84 yıl önce aramızdan ayrılmış olsa da fikirleriyle, her geçen gün yüreğimizde büyüyen sevgiyle yaşıyor ve yaşamaya devam edecek”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete uğurlanışının 84. yılında bir mesaj yayınladı. “Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Ata’mızı kaybetmenin acısını yaşarken O’nun yolundan sapmadan emanetini ilelebet korumaya, ülkemizi laik, sosyal hukuk devleti ilkesinden ayrılmadan muasır medeniyet seviyesine yükselteceğimize söz veriyoruz” diyen Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Büyük deha, eşsiz lider, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 84. yılında büyük bir minnet, sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.

Türk Halkının Ebedi Başkomutanı Atatürk, 57 yıllık ömrüne bir ülkenin yeniden doğuşunu, bir milletin yüreğinde yaktığı bağımsızlık ateşini ve bir memleketin kurtuluş destanını sığdırdı. Bu sebepledir ki 10 Kasım, yalnızca Büyük Atatürk’ü andığımız bir gün değil, fikirlerini, ilke ve devrimlerini ileriye taşıdığımız gündür. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyerek Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz.

Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da Ata’mızı kaybetmenin acısını yaşarken O’nun yolundan sapmadan emanetini ilelebet korumaya, ülkemizi laik, sosyal hukuk devleti ilkesinden ayrılmadan muasır medeniyet seviyesine yükselteceğimize söz veriyoruz. Bir çift mavi gözün ışığında azim, cesaret ve kararlılıkla gönlümüzdeki memleket ve Cumhuriyet sevgisini her şeyin üstünde tutarak kentimizi ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.

Tüm dünyanın önünde saygıyla ve hayranlıkla eğildiği Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 84 yıl önce aramızdan ayrılmış olsa da fikirleriyle, her geçen gün yüreğimizde büyüyen sevgiyle yaşıyor ve yaşamaya devam edecek.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyetimizin kurucusu, ebedi liderimiz, büyük devlet insanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 84. yılında sonsuz bir sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”