#

Başkan Çetin Akın: “Bağımsızlığımızı Cumhuriyetimize Borçluyuz”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle birlikte özgürlüğün, çağdaşlığın ve demokrasinin yolunun açıldığını söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri paylaştı:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünde tüm Turgutlu halkının ve Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.

Yüce Türk Milleti birbiri ardına uğradığı yıkıma rağmen Kurtuluş Savaşı ile dirilişin, yeniden doğuşun sembolü olmuş, bu eşsiz mücadeleyle dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesiyle birlikte özgürlüğün, çağdaşlığın ve demokrasinin yolu açılmıştır.

29 Ekim 1923’ten beri ülkemizin bilim, kültür, sanat, eğitim, ekonomi, siyasi ve daha pek çok alanda ortaya koyduğu çalışma ve başarıları, edindiğimiz tüm değerleri ve hakları; en önemlisi de bağımsızlığımızı Cumhuriyetimize, kurucu irademiz Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçluyuz.

Cumhuriyetimizin tüm kazanımları sayesinde birlik ve beraberlik ruhuyla gelecek nesillerimize aydınlık bir geleceği hep birlikte inşa ediyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim en büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimize her zaman sahip çıkmaya, Büyük Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yolunda yürümeye koşulsuz şartsız devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 98. yıl dönümünü yürekten kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”