#

Başkan Çetin Akın: “Basın emekçilerimiz, kaliteli ve özgür bir yaşamı fazlasıyla hak etmektedir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın mesajında gazetecilerin birden çok görev ve sorumluluğunun olduğunu belirterek demokrasinin güçlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunmasında basının işlevinin oldukça güçlü olduğunu da söyledi.

Başkan Çetin Akın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Demokrasinin güçlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin korunmasında basının işlevi yadsınamayacak kadar güçlüdür. Toplumun doğru, tarafsız ve gerçek habere ulaşması noktasında saat ve gün mefhumu gözetmeksizin çalışan basın emekçilerimiz, kaliteli ve özgür bir yaşamı fazlasıyla hak etmektedir.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi milletin müşterek sesi olan basın, kamuoyunun sorunlarının, düşüncelerinin ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara iletilmesini sağlayarak önemli bir kamu hizmetini de yerine getirmektedir. Tarihin her döneminde halkın bilgilendirilmesi, gerçeklere ulaşabilmesi adına doğruluktan ödün vermeden görevini yerine getiren gazetecilerin; dezenformasyonun ve bilgi kirliliğinin fazlasıyla yaşandığı günümüzde sorumlulukları da büyük ölçüde artmıştır. Bir yanda zorlu ekonomik ve yaşam koşulları diğer yanda baskı ve sansür mekanizmalarının yoğun olarak kendini gösterdiği bu dönemde basın meslek ilkelerinden taviz vermeden mesleğini hakkıyla yerine getiren gazetecilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde yaptığı haberlerle, çektikleri fotoğraf ve görüntülerle topluma yol gösteren, Turgutlu’muz ve Manisa’mızda çalışan gazetecilerimiz başta olmak üzere bütün gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bununla birlikte ülke olarak gazeteciliğin suç olarak görülmediği günlere ulaşabilmeyi gönülden diliyor, özgürlüğü elinden alınan gazetecilerimizin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını temenni ediyorum.”