Başkan Çetin Akın: “Berat Kandilinde kalbimiz ve dualarımız deprem bölgesindeki kardeşlerimizledir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayınladı. Ülke olarak birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyulduğu günlerden geçildiğini söyleyen Başkan Çetin Akın Berat Kandili vesilesiyle özellikle deprem bölgesindeki tüm kötü olayların ve olumsuzlukların son bulmasını, sağlık, barış, kardeşlik ve hoşgörünün hakim olmasını ümit ettiğini ifade etti.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Kandiller birlik, beraberlik ve manevi duygularımızın arttığı; arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkanı sağlayan gecelerdir. Berat Kandili de kurtuluş, bağışlanma ve arınma gecesidir. Ülkemizi ve tüm dünyayı yasa boğan deprem felaketini yaşadığımız bu zor günlerde dayanışma ve kardeşlik duygularımızla hareket ederek yardımlaşma ve paylaşma duygularımızı güçlendirmeliyiz. Kalbimiz ve dualarımız deprem bölgesindeki kardeşlerimizledir. Ellerimizi semaya açacağımız bu mübarek gecede yüce Rabbim, ülkemizi ve tüm insanlığı her türlü afet ve felaketlerden korusun. Deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan binlerce yurttaşımıza acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu yıkımın en kısa sürede üstesinden geleceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde bu mübarek gecede yapılacak duaların ve ibadetlerin birlik, dirlik ve beraberliğe, insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor; Turgutlu’muzun, ülkemizin, İslam Alemi’nin ve tüm dünyanın mübarek Berat Kandilini tebrik ediyorum. Hayırlı kandiller.”