#

Başkan Çetin Akın, “Biz Turgutlu’ya hizmet etmek için buradayız, hiçbir vatandaşımızı siyasi görüşü ya da parti üyeliği sebebiyle ayrı tutmamız mümkün değildir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, bazı yayın organları ve haber sitelerinde Turgutlu Belediyesinin adının asılsız iddialarla gündeme gelmesi sebebiyle yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Çetin Akın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı yayın organları ile sosyal medya haber sitelerinde Belediyemizin adı geçirilerek 10 kişiye aylık 1.000’er TL sosyal yardım yapıldığı ve bu yardımların İyi Parti İlçe Başkanı tarafından alınarak kendi hesabına geçirildiği şeklinde asılsız iddialar haber olarak yapılmıştır.

Öncelikle belirtmek isterim ki; haberlerde adı geçen 10 kişinin tamamına Belediyemizce sosyal yardım yapılmamıştır ve sosyal yardım yapılanlara da her ay 1.000’er TL verilmemiştir. Belediyemize sosyal yardım müracaatında bulunanlardan, yapılan tahkikat neticesinde ihtiyaç sahibi olduğu anlaşılan kişilere, ihtiyaç durumuna göre bir ya da birkaç defaya mahsus olmak üzere 300 TL ila 1000 TL arasında nakdi yardım yapılmıştır. Belediyemizce yapılan nakdi yardımlar, sosyal yardım müracaatında bulunan kişilerin bizzat kendi isimlerine Banka hesabına yatırılmakta olup; sosyal yardım alan kişinin haricinde birinin hesabına geçirilmesi kesinlikle söz konusu değildir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında söz konusu kişilerin isimlerini ve sosyal yardım miktarını açıklayamıyoruz. Ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca Belediyemizden bilgi ve belge istenmesi üzerine; söz konusu kişilere ait sosyal yardım dosyaları tarafımızca Savcılığa sunulmuştur. Belediyemiz, söz konusu Soruşturma dosyası kapsamında şüpheli konumunda olmayıp; Savcılık sadece sosyal yardım dosyalarına ilişkin bilgi almak üzere Belediyemize müracaat etmiş bulunmaktadır.

Ayrıca Soruşturma dosyası kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren kişilerden bazıları, Turgutlu Belediye Başkanlığından ihtiyaçları sebebiyle sosyal yardım aldıklarını ve bu yardımları bizzat kendi ihtiyaçları için kullandıklarını; bazıları ise Belediyeye sosyal yardım talebinde bulundukları halde yardım alamadıklarını beyan etmişlerdir.

Belediyemiz, göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Biz Turgutlu’ya hizmet etmek için buradayız, hiçbir vatandaşımızı siyasi görüşü ya da parti üyeliği sebebiyle ayrı tutmamız mümkün değildir.

Belediyemize sosyal yardım müracaatında bulunan her vatandaşımız hakkında Muhtarlıktan ikametgahı ve gelir durumu; Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünden herhangi bir yardım alıp almadığı; Tapu Sicil Müdürlüğü ve Belediye Emlak Müdürlüğünden taşınmaz malvarlığı;SGK’dan çalışıp çalışmadığı, emekli maaşı, işsizlik ödeneği alıp almadığı; Bankalardan mevduatı olup olmadığı hususları sorgulanarak tespit edilmektedir. Ayrıca Zabıta Müdürlüğümüzce vatandaşın ikametgahında ve çevresinde yapılan tahkikat ile; vatandaşın medeni durumu, çocuk sahibi olup olmadığı, yaşadığı evin durumu, kaç kişiyle birlikte yaşadığı, sağlık durumları ve eve kimlerin ne kadar gelir getirdiği, bizzat incelenerek tespit edilmektedir. Tüm bu araştırmalar neticesinde düzenlenen raporlar Sosyal Yardım ve Değerlendirme Komisyonumuzca detaylı olarak incelenip değerlendirilerek, Sosyal Yardım Yönetmeliğimize uygun olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ihtiyaç durumlarına göre uygun görülen miktarlarda nakdi yardım yapılmaktadır.

Örnek vermek gerekirse, Belediyemizce 2021 yılının 1 Ocak-17 Eylül tarihleri arasındaki ilk 8 aylık döneminde 427 ihtiyaç sahibine toplam 197.705 TL nakdi yardım; ayrıca 46 ihtiyaç sahibine toplam 67.500 TL aceze yardımında bulunulmuştur.

Asılsız iddialar ve gerçeğe aykırı haberlerle halkı kandırmak; Turgutlu Belediye Başkanlığına, Cumhuriyet Halk Partisine ve Millet İttifakına zarar vermek amacıyla hareket eden yayın organları ile sosyal medya haber siteleri hakkında tarafımızca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve asılsız haberlerin kaldırılması için Sulh Ceza Mahkemesinden erişim engeli talebinde bulunulmuştur.”