#

Başkan Çetin Akın: “Bizi hiç kimse parayla pulla, kendilerine menfaat sağlamayla anamayacak”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Belediye-İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesinin imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Turgutlu Belediyesinin ekonomik durumu başta olmak üzere pek çok konuda açıklama yapan Başkan Çetin Akın, “Göreve geldiğimizden bu yana bizlere sürekli iftira atıyorlar, karalamaya çalışıyorlar. Bu karalamalarının, bu şekilde siyaset yapmalarının sonucunda hep hezimete uğruyorlar. Bundan sonraki süreçte de bu şekilde davrandıkları sürece hezimete uğramaya devam edecekler. Çünkü salı günü gerçekleşen meclis toplantımızda ve üç yıllık görev süremizde hep söylediğimiz gibi bizi hiç kimse parayla pulla, kendilerine menfaat sağlamayla anamayacak” dedi.

“Hiç kimse bizden farklı bir siyaset, farklı bir yol yürüyüşü beklemesin”

Başkan Çetin Akın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Hem ülkenin genel siyasetinde hem de Turgutlu Belediye Meclisinde bizlere yapılan haksızlıklar görülüyor. Gerçekten artık hem üzgün hem de kızgınız. Çünkü göreve geldiğimizden bu yana bizlere sürekli iftira atıyorlar, karalamaya çalışıyorlar. Bu karalamalarının, bu şekilde siyaset yapmalarının sonucunda hep hezimete uğruyorlar. Bundan sonraki süreçte de bu şekilde davrandıkları sürece hezimete uğramaya devam edecekler. Çünkü meclis toplantımızda ve bugüne kadarki üç yıllık görev süremizde söylediğimiz gibi bizi hiç kimse parayla pulla kendilerine menfaat sağlamayla anamayacak. Andıkları gün; emin olun ki ben belediye başkanlığında yokumdur, bu koltuğu işgal etmem. Bizim bir tane yolumuz var; bizlere bu güzel ülkeyi, bu güzel Cumhuriyeti emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yoludur. Ben ve ekibim de onun bizlere bıraktığı emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Hiç kimse bizden farklı bir siyaset, farklı bir yol yürüyüşü beklemesin. Bu güne kadar nasıl tüyü bitmemiş yetimin hakkını kuruşuna kadar savunduysak bundan sonra da savunmaya devam edeceğiz.”

“Bırakılan borç mirasını ödemekle meşguldüm”

Başkan Çetin Akın açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Turgutlu Belediyesini devraldığımız gün, belediyenin bütçesi 70 milyon TL, borcu 50 milyon TL’ydi. Borcun bütçeye oranı yüzde 75’ti. Geçen hafta gerçekleşen, 2021 yılı bütçemiz 136 milyon TL, borcumuz 22 milyon TL. Borcun bütçeye oranı yüzde 15-16’dır. Israrla söylüyorum; Turgutlu Belediyesine, hemşehrilerimize, çocuklarımıza, anne ve babalarımıza ait olan hiçbir yeri satmadım bugüne kadar. Geçen dönem bu belediyenin 219 adet mülkü satılmış. Ayrıca 31 Aralık tarihine kadar da bankalardan 1 TL dahi kredi kullanmadım. 31 Aralık tarihinde kasamızda 15 milyon TL para varken 10 milyon TL kredi kullanmak zorunda kaldım. Çünkü, o krediyi bana kullanma yetkisini vermiyorlardı. 31 Aralık tarihinde o krediyi kullanmasaydım bir daha kredi kullanma yetkisi vermeyeceklerini biliyorum. Şu anda kasamızda 25 milyon TL para var ve önümüzde yapmayı planladığımız çok güzel projeler var. Yılbaşından önce Mustafa Kemal Mahallemizde Taziye Evi ve Kreş projemizle ilgili Türkiye tarihinde bir ilki yaşadık. Bu haberimiz ulusal medya da çıktı. Belediyenin çıkmış olduğu ihaleye dolardaki ve demir fiyatlarındaki yükselişten hiçbir firma katılmadı. Belki şu ana kadar projemizde temeli atmış olacaktık. Diyorlar ya ‘ne yaptınız, temel mi attınız?’ Onların bıraktığı borç mirasını ödemekle meşguldüm. Sanayi Çarşısı projemizin ihalesine çıktık, 22 adet dükkan yapacağız. İhaleyi alan firma projeyi yapma işinden vazgeçti. Asfaltlama çalışmalarımızı yapmaya başladığımızda mazot 6,5 TL’ydi. Şu anda 14 TL. Bitümün tanker fiyatı 67 bin TL’ydi. Son olarak 163 bin TL ödedik. Bütçemizin yaklaşık yüzde 60’ı personel gideri olacak. Bir yandan borçlar var. Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar var. Mazot, elektrik ve doğalgaz ve personel maliyeti bizim ana kalemlerimiz. Yatırım için hangi parayı ayıracağız? Bu ay, İller Bankası payımızdan yüzde 25 kesildi.”

“Hiçbir personelimizin siyaset yapmasını istemiyorum”

Açıklamasında Turgutlu Belediyesi personeline çağrıda bulunan Başkan Çetin Akın, “Asgari ücret 4250 TL oldu. En başından beri bu ücretin düşük olduğunu söyledik. Asgari ücret hiçbirimizi geçindirecek durumda değil, çocuklarımıza bir gelecek hazırlama şansımız olmaz, karnımızı doyuramayız. Turgutlu Belediyesi olarak personelimize çok güzel bir zam verdik. Bu zamana kadar hiçbir çalışma arkadaşımızın siyasi görüşüne bakmadık, hangi parti döneminde belediyede çalışmaya başladıklarını sormadık. Ama personelimiz de bu saatten sonra Belediye Başkanına, ekibine sahip çıksın. Çünkü çalışma arkadaşlarımıza yardımcı olmak, verdikleri alın terinin karşılığını ekonomik olarak ödemek için ekibimizle beraber elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bunun karşılığında da personelimizden vatandaşımıza hizmet etmekte, alın terimizi yaptığımız işe akıtmakta hiçbir zaman fedakarlık yapmamalarını istiyoruz. Ben hiçbir personelimizin siyaset yapmasını istemiyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir personelimizi siyasi bir toplantıya çağırmayacağım. Geçmiş dönemlerde neler yaşadıklarını, nasıl yoklama alındığını biliyoruz. Personelimiz bir emek harcıyor ve emeklerinin karşılığında maaşlarını alıyorlar. Ama bundan sonra hem ülkenin geleceği hem de Turgutlu’nun doğru insanların elinde olması için görev yaparken de ve oy kullanırken de elinizi vicdanınıza koyun ve öyle hizmet edin” dedi.