#

Başkan Çetin Akın: “Çanakkale her bir köşesinde kahramanlık hikayesinin yazıldığı destanın adıdır”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107’nci yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Çanakkale zaferinin yalnızca geçmiş bir hatıra olmadığını geleceğe emin adımlarla yürünen yol olduğunu ifade eden Başkan Çetin Akın, Türk Milleti’nin Çanakkale’de var oluş mücadelesinden her ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğini kanıtlamış olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü şu sözlerle kutladı:

“Her bir köşesinde kahramanlık hikayesinin yazıldığı destanın adıdır Çanakkale… Tüm dünyaya ‘Çanakkale’nin Geçilmez’ olduğunu ilan eden kahramanlarımız, Türk Milleti’nin var oluş mücadelesinden her ne pahasına olursa olsun vazgeçmeyeceğini kanıtlamıştır.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum’ sözleriyle; vatan toprağını gözünü kırpmadan canı pahasına koruyan aziz kahramanlarımız sayesinde Çanakkale, zafer destanı olarak tarihe adını yazdırmıştır. Çanakkale’de bin bir zorluğa ve yokluğa rağmen elde edilen zafer, aynı zamanda Türk halkını birlik ve beraberlik etrafında toplamayı da başarmıştır.

Ülke ve millet sevgisini her şeyden üstün tutan Türk Milleti, tıpkı 107 yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da aynı azim, inanç, kararlılıkla, birlik ve bütünlük içerisinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir. Çünkü Çanakkale’de kazandığımız eşsiz zafer yalnızca geçmiş bir hatıramız değil, geleceğe emin adımlarla yürüdüğümüz yoldur.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 107’nci yıl dönümünü kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu cennet vatanımız için hayatlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”