Başkan Çetin Akın: “Çanakkale Zaferi ile milletimizin bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olmuştur”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109’uncu yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın, “109 yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da aynı azim, inanç, kararlılıkla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye; Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Çetin Akın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü şu sözlerle kutladı:

“Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesinde çok önemli bir zafer olan Çanakkale Zaferi, ulusumuzun en büyük gurur ve onur günlerinden biridir. 109 yıl önce bugün "Çanakkale Geçilmez" diyen Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, önderliğinde vatanın bir karış toprağını vermemek için savaşan aziz Türk milleti, Çanakkale Zaferi ile milletimizin bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Bu eşsiz zafer bağımsız ve özgür yaşama kararlılığımızı güçlü bir inançla ortaya koymuş, tüm dünyada bu milletin var oluş iradesini göstermiştir. Bizlere bağımsız bir vatan bırakmak için canını veren, atalarımızın fedakarlıkları sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak varlığımızı sürdürüyoruz. 109 yıl önce olduğu gibi bugün ve yarın da aynı azim, inanç, kararlılıkla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yürümeye; Cumhuriyetimizin tüm kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz.


Bu duygu ve düşünceler içerisinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109’uncu yıl dönümünü kutluyor, Başkomutanımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete göç eden gazilerimizi sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”