#

Başkan Çetin Akın: “Çocuklarımızın Gönüllerindeki Atatürk Sevgisini Pekiştirelim”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Çetin Akın, 23 Nisan'da çocukların gönüllerindeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisinin pekiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Çetin Akın mesajında şunları söyledi:

"Milli egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğunun tescillendiği, cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olmuştur. Büyük bir coşkuyla, dualarla açılan Gazi Meclisimiz, bir asırdır olduğu gibi ilelebet bağımsızlığımızın, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin yıkılmaz kalesi olacaktır. Bugün aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin aydınlık yüzleri çocuklarımıza verdiği değerin de en büyük göstergesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ederek çocuklara duyduğu sevgiyi ve güveni tüm dünyaya en güzel şekilde ilan etmiştir. Bu sebepledir ki 23 Nisan tarihi milletimiz için ayrı bir öneme ve değere sahiptir.

Pandemi sebebiyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda da milli bayramımızın mutluluğunu evlerimizde yaşamaya devam edeceğiz. Bugün, aileler olarak bizlere düşen en önemli görev, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize, Türk Halkına duyduğu koşulsuz sevgiyi, güveni çocuklarımıza anlatmak; çocuklarımızın gönüllerindeki Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini pekiştirmek olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101. yılında evlerimizi, balkonlarımızı şanlı Türk Bayrağımız ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafları ile süsleyelim. Çocuklarımıza ülkemizin, cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu ve milli mücadele kahramanlarımızı anlatalım. Meydanlarımızda kutlayamayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın mutluluğunu tek yürek halinde evlerimizde yaşayalım.

Hayata sevgiyle bakan, geleceğimizi güvenle emanet ettiğimiz çocuklarımız başta olmak üzere Türk Milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."