#

Başkan Çetin Akın: “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını demokrasiyle taçlandıracağız”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin imkânsızı başarmanın en büyük kanıtı, özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü, laikliğe, demokrasiye, hakka ve hukuka olan yegâne bağlılığın adı olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Milletinin Ulu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyetimizin 99. yılını kutlamanın onurunu, sevincini yaşıyoruz.

Cumhuriyet, binbir emek ve güçlükle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yol göstericiliğinde ‘demokratik, laik, sosyal hukuk devleti’ esasıyla, ‘hak, hukuk, adalet’ ruhu ve inancıyla kurulmuştur. Tüm dünyada emsali görülmemiş bir zaferin ardından bu topraklarda kurulan ve pek çok dünya ülkesine örnek olan Türkiye Cumhuriyeti, imkânsızı başarmamızın en büyük kanıtı, özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolü, laikliğe, demokrasiye, hakka ve hukuka olan yegâne bağlılığımızın adıdır.

Tüm yıpratmalara, engellere, zorluklara ve kötü emellere rağmen 99 yıldır dimdik ayakta duran Cumhuriyetimizden ve eşsiz kazanımlarından bir adım dahi geri atmayacağız. Yüreği Cumhuriyet ve Atatürk sevgisiyle dolu olan bizlerin ilk hedefi Cumhuriyetimizi yüzüncü yılında demokrasiyle taçlandırmak olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde vatanımızı ve Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları başta olmak üzere, tüm kahraman şehitlerimizi sonsuz bir sevgi, şükran ve rahmetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılı kutlu olsun!”