#

Başkan Çetin Akın Devam Eden Projelerin Son Durumunu Açıkladı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Temmuz Ayı Meclis Toplantısında Turgutlu Belediyesinin ekonomik tablosunun son durumunu meclis üyeleri ve kamuoyuyla paylaştı. Başkan Akın ayrıca Selvilitepe Mahallesine yapılacak olan Belediye Hizmet Noktası, Sanayi Çarşısı Projesi, Cuma Pazarı, Mustafa Kemal Mahallesine kazandırılacak olan Taziye Evi ve Kreş projeleri hakkında bilgi verdi. Ova yollarındaki asfaltlama çalışmalarında dörtte bir hedefin tamamlandığını belirten Başkan Akın, Erbiller Sanayi Sitesi ve Gıda Çarşısındaki çalışmaların son durumunu da paylaştı.

Başkan Akın toplantının son maddesi olan dilek temenniler bölümünde ilk olarak Turgutlu Belediyesinin 36 milyon 985 bin 589 TL borcu olduğunu, kasasında ise 9.5 milyon TL parasının olduğunu aktardı.

Selvilitepe Mahallesi Belediye Hizmet Noktasına Kavuşuyor

Toplantısında Selvilitepe Mahallesinde yapılacak olan Belediye Hizmet Noktası projesindeki gelişmeleri paylaşan Başkan Akın, projelendirme çalışmasının tamamlandığını, ihalesinin ise bu hafta içerisinde yapılacağını söyledi. Selvilitepe Mahallesine kazandırılacak olan söz konusu projede belediye hizmet noktasının yanı sıra 4 adet banka, 1 adet de sumatik kabini yer alacak.

Turgutlu Belediyesine ait Soğuk Hava Deposu yerine yapılacak Sanayi Çarşısı Projesinde hafriyat işini yapan firmada yaşanan bir kaza sebebiyle bir gecikmenin yaşandığını belirten Başkan Akın, Turgutlu Belediyesi olarak proje alanında yapılması gereken tüm çalışmaların yapıldığını da ifade etti.

Cuma Pazarında Sona Geliniyor

Çukurbahçe olan bilinen alana altı otopark, üstü pazar yeri olacak şekilde hayata geçirilecek olan Cuma Pazarı projesi ile ilgili sürecin tamamlandığını belirten Başkan Akın, Manisa Büyükşehir Belediyesine kamulaştırma bedeli için 1 milyon 234 bin TL ücretin yatırıldığı, şu anda kamulaştırma için tapuların beklendiğini söyledi.

Mustafa Kemal Mahallesine Taziye Evi ve Kreş

Başkan Akın, Mustafa Kemal Mahallesine kazandırılacak olan Taziye Evi ve Kreş Projesi ile ilgili olarak ise projelendirme aşamasının tamamlandığını ve ihale aşamasına geçildiğini aktardı.

ATM’ler Yeni Yerlerine Taşınıyor

Orta Park ve Akçakmak Yolu üzerindeki ATM’lerin kaldırılarak Turgutlu Belediyesi Otoparkı ve PTT arasındaki alana taşınması ile ilgili süreç hakkında da bilgi veren Başkan Akın, GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş.’den elektrik abonelerinin beklendiğini, abonelik işleminin tamamlanmasının hemen ardından ATM’lerin taşınacağını söyledi.

Ova Yollarında Dörtte Bir Hedef Tamamlandı

Başkan Çetin Akın ayrıca Turgutlu Belediyesi Asfalt Şantiyesinin kurulmasının ardından ova yollarında hedeflenen 60 km’lik bölümünün dörtte bir hedefinin tamamlanarak 74 bin 834 metrekarelik etabında asfaltlamanın yapıldığını ifade etti. Merkez ve kırsal mahallelerdeki parke taşı döşeme çalışmaları için ihale sisteminin kaldırıldığını, parke döşeme çalışmalarının Turgutlu Belediyesinin kendi kurduğu ekipler tarafından yapıldığını paylaşan Başkan Akın yeni sürecin ardından toplamda 6456 metrekare parke döşeme çalışmalarının yapıldığını da söyledi. Başkan Akın son olarak Erbiller Sanayi Sitesinde yol yenileme çalışmalarının bitim aşamasına geldiğini, Gıda Çarşısında parke taşlarının yenilenmesi ile ilgili Kamu İhale Kurumuna müracaat edilmesiyle ihale sürecinin başladığını da paylaştı.