#

Başkan Çetin Akın: “Hak ve Emek Mücadelesi İnsanlığın Temel Öznesidir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili duygu ve düşüncelerini yayınladığı mesaj ile paylaştı. İşçinin, emeğin, alın terinin, sömürüye karşı mücadelenin sembolü olan 1 Mayıs’ın, son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Çetin Akın, emekçilerin haklarının karşılıklarını alana kadar mücadele edeceklerini söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlığın var olduğu günden bu yana emek ve hak mücadelesi de var olmuştur. Toplumsal hayatın çeşitlenmesi, farklı değerler ve anlamlar kazanmasına rağmen hak ve emek mücadelesi insanlığın temel öznesi olarak önemini korumaya devam etmektedir. Bu sebeple işçinin, emeğin, alın terinin, sömürüye karşı mücadelenin sembolü olan 1 Mayıs, emeği en kutsal değer kabul eden bizler için son derece önemli bir gündür.

Ülkemizde ve dünyada emeğin yok sayıldığı, sömürü düzenin egemen olduğu; işçilerin adeta karın tokluğuna çalıştığı, yeri geldiğinde de hayatlarını tehlikeye attıkları birçok acı örnek karşımızda durmaktadır. Hepimizi derinden sarsan bu acı olayların meydana gelmemesi, emekçilerimizin hiçbir koşulda zarar görmemesi, emeklerinin, haklarının, alın terinin karşılıklarını alabilmeleri adına tüm gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.

Turgutlu Belediyesi olarak ekmeğini alın terinden kazanan bütün emekçilerimizin her zaman yanındayız. Belediyemiz personelinin 2021 yılı içerisindeki en düşük aldığı maaşı net 3300 TL olarak belirledik. Bununla birlikte evlilik yardımı, çocuk yardımı, ölüm yardımı, gece zammı, direksiyon primi gibi sosyal yardımlarımızla emekçi kardeşlerimize destek oluyoruz. Hakkıyla, emeğini ortaya koyan hiçbir işçimizin ekmeği ile oynamadık ve oynamayacağız.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde tüm emekçilerimizin eşit haklara sahip olmasını diliyor; özgür, adil ve barış dolu bir dünyanın egemen olmasını ümit ediyorum. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”