#

Başkan Çetin Akın: “Haklıyız ve gururluyuz. Yereli çok iyi yönetiyoruz”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanlığının Orta Park’ta düzenlediği kahvaltıda önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çetin Akın, “Pandemi ve ekonomik krizlere rağmen Turgutlu halkının hiçbir şeyini, hiçbir m2 malını satmadık. Bir mucizeye imza atıyoruz. Haklıyız ve gururluyuz. Yereli çok iyi yönetiyoruz” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ekonomik olarak “batık” bir belediye devraldığını, koronovirüs salgını ve yaşanan ekonomik kriz sebebiyle artan fiyatlara rağmen belediyenin kasasında 25 Milyon TL olduğunu ifade ederek bir mucizeye imza attıklarını söyledi. Başkan Çetin Akın, “Batık belediye aldığımızı her yerde söylüyorum. Her türlü olumsuzluğa rağmen Turgutlu Belediyesinin kasasında şu anda 25 Milyon TL para var. Göreve geldiğimizde pandemiyle karşılaştık. Şimdi ekonomik krizlerle uğraşıyoruz. 470 bin TL’ye ihale ettiğimiz temizlik işi için geçen ay yalnızca 630 bin TL mazot farkı ödedik. Bugün mazot 21.50 TL oldu. İhale bedeli bu fiyatlarla önümüzdeki ay 2 katına çıkacak. Hiç hesapta olmayan bir gider. Belediyenin 321 bin TL gelen elektrik faturası 768 bin TL geldi. Üç milyon TL olan personel giderlerimiz 7 milyon TL’ye çıktı. Bütün bunlara rağmen biz Turgutlu halkının hiçbir şeyini, hiçbir m2 malını satmadık. Bir mucizeye imza atıyoruz. Ama bu mucizeye nasıl imza atıyoruz? Turgutlu halkının kuruşunun hesabını yaparak imza atıyoruz. Belediyeye bir tane kalem alınacaksa, o kalemin en ucuzu nasıl alınacaksa o şekilde alınıyor. Kimseye yandaşımız yok. Belediyede müfettişler eksik olmuyor; ama Allah’a şükür alnımızın akıyla hiç kimseye verilemeyecek hesabımız yok. Haklıyız ve gururluyuz. Yereli çok iyi yönetiyoruz” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bıraktığı mirası koruma zorunluluğumuz var”

Başkan Çetin Akın, düzenlenen kahvaltı organizasyonunda davetlilere de çağrıda bulunarak Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bıraktığı mirasları koruma zorunluluğu olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bize öyle güzel bir vatan bıraktılar, öyle güzel kanunlara imza attılar, öyle güzel bir yönetim anlayışı seçtiler ki. Bizim onların bize bıraktığı mirası koruma zorunluluğumuz var. Tarihi bir misyonumuz var. Bu misyonu ayakta tutabilmek için de yeni yüzlere ihtiyacımız var. Bu yeni yüzlere, bu sürece inanan insanlara, kalabalıklara ihtiyacımız var. Bunları yapamazsak başarılı olamayız. Çünkü ‘Hedef 2023’ dedikleri kazanımlarla mücadele etmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere verdiği kazanımları tekrar elimizden almak. Biz ne kadar istiyorsak bütün yurttaşlarımızın da bize bu süreçte bize destek verme zorunluluğu var artık. Her oyun çok kıymetli olduğu bir süreç yaşanıyor. Önümüzdeki seçim belki tünelden son çıkışımız olacak. Onun için birbirimizle yarışma, birbirimizi kırma, dökme şansımız, öyle bir ihtimalimiz yok. Nasıl ki yerel seçimde meclis üyesi olmayan Turgutlu’da seçim kazandık. İnandık, başardık. İnanırsak yereldeki o başarıyı, o kenetlenmeyi sağlayabilirsek biz genel iktidarı da alacağız. Genel iktidarı aldığımızda bu ülkenin nasıl namuslu bir şekilde yönetildiğini Turgutlu’da gösterdiğimiz gibi bütün Türkiye’de de göstereceğiz. Bize emanet edilen bu vatanı ve yönetim anlayışı olan Cumhuriyet’e sahip çıkalım. Başka bir derdimiz olmasın.”

Kadınların hayatının garantide olmadığı bir süreç yaşanıyor”

Kadınların yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Başkan Çetin Akın, Kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz ama ne yazık ki kadınların hayatının garantide olmadığı bir süreç yaşanıyor. Her şey elimizde ve biz buna müsaade etmeyelim” şeklinde konuştu.

Başkan Çetin Akın, konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu İlçe Başkanlığının yeni üyeleri için tören gerçekleştirildi. Yeni üyelere rozetleri, Başkan Çetin Akın, Eşi Sabriye Akın ve CHP Turgutlu İlçe Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Doğrucu tarafından takıldı.