#

Başkan Çetin Akın: “İstiklal Marşı Türk Milletinin Sesidir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın mesajında İstiklal Marşı’nın, Türk halkının birlik ve beraberlik gücünü bugüne taşıyan değerlerin başında geldiğini söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Her satırında mücadelenin, bağımsızlığın, vatan sevgisinin ifade edildiği İstiklal Marşımız; milli birlik ve bütünlüğümüzün yegane temsilcisi, Türk Milleti’nin sesi olmuştur. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı her dizeyle Türk halkının esarete boyun eğmeyişini, teslim olmayışını tüm dünyaya ilan eden İstiklal Marşımız, aynı zamanda birlik ve beraberlik gücümüzü bugüne taşıyan değerlerimizin başında gelmektedir.

Bir asırdır ulusal ve uluslararası her platformda büyük bir gururla, şerefle okuduğumuz İstiklal Marşımıza Cumhuriyetimizin tüm değerleri gibi sahip çıkacak, milli mücadele ruhumuzu gelecek nesillerimize aktaracağız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Ebedi Başkomutanımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihimizin akışını değiştiren Kurtuluş Savaşımızın eşsiz destanı İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümümü kutluyor, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere vatan uğruna hiç düşünmeden hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı, şükran rahmetle anıyorum.”