#

Başkan Çetin Akın: “İstiklal Marşımız en kadim miraslarımızdandır”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gününü yayınladığı mesaj ile kutladı. İstiklal Marşının Türk Milleti için bağımsızlığın, vatan sevgisinin her şeyden önce geldiğini tüm dünyaya açıkça ilan ettiğini kaydeden Başkan Çetin Akın, İstiklal Marşının gelecek nesillere aktarılacak en kadim miraslardan birisi olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Kurtuluş Savaşı destanımızın, bağımsızlık ruhumuzun sesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve tam 100 yıl önce Büyük Millet Meclisimizde tekrar tekrar okunarak, alkışlarla kabul edilen İstiklal Marşımız Türk Milletinin kutsal ortak değeri oldu ve yüreğimize yazıldı. ‘Korkma!’ diyerek başlayan İstiklal Marşımız, ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!’ dizeleriyle Türk Milleti için bağımsızlığın, vatan sevgisinin her şeyden önce geldiğini tüm dünyaya açıkça ilan etmiştir.

Her bir satırında Türk Halkının cesaretini, esarete boyun eğmeyişini, ülkesi, birliği, bütünlüğü için canını ortaya koyuşunu ifade eden İstiklal Marşımız, gelecek nesillere aktaracağımız en kadim mirasımızın da başında gelmektedir. İstiklal Marşımızı da tıpkı Cumhuriyetimizin tüm değerleri gibi ilelebet koruyacak ve yaşatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını kutluyor, şanlı tarihimize nice zaferler kazandıran Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ‘O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur’ diyen İstiklal Marşımızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun!