#

Başkan Çetin Akın: “Kadınlar, sağlıklı ve güçlü bir toplumun temel yapı taşıdır”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın mesajında kadınların toplumsal yaşamın her alanında yer almasının toplumun bugünü ve geleceği için oldukça önemli olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Hayatın her anında yan yana olduğumuz kadınlar; emeğin, mücadelenin, azmin sembolü aynı zamanda sağlıklı ve güçlü bir toplumun temel yapı taşlarındandır.

Kadınların toplumsal yaşamın içinde aktif bir şekilde yer alması, üretimde, istihdamda, eğitimde, sağlıkta, siyasette, ekonomide hak ettikleri noktalarda olması toplumumuzun hem bugünü hem de geleceği için oldukça önemlidir. Emek ve hak mücadelesinden taviz vermeyen, kararlı ve güçlü duruşlarıyla hayata adeta meydan okuyan kadınların şiddetle ve cinayetlerle gündeme geliyor oluşu hepimiz için büyük bir utanç ve acı kaynağıdır.

Turgutlu Belediyesi olarak toplumsal yaşamın her alanında ‘ben de varım’ diyen tüm kadınların yanında olmayı sürdüreceğiz. Çünkü biliyoruz ki güçlü yarınlar ancak güçlü kadınlarla mümkündür. Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, özgür, eşit, adil, mutlu bir Türkiye ve dünyada yaşamalarını diliyorum.”