Başkan Çetin Akın Meclis Toplantısında Projeler Hakkında Bilgiler Paylaştı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında devam eden, yapımına başlanan ve biten çalışma ve projeler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, geçtiğimiz gün yapılan Temmuz Ayı Meclis Toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinden önce sunum yaptı. Proje görsellerinin yer aldığı sunumda Başkan Çetin Akın tamamlanan, devam eden, başlayan ve yakın zamanda başlanmasına planlanan projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Sanayi Çarşısı’nda 87 milyon 385 bin TL ödeme yapıldı”

Sunuma Turgutlu Belediyesinin vizyon projesi olan Sanayi Çarşısı ile başlayan Başkan Çetin Akın, “Sanayi Çarşısı’nda inşaat yüzde 85’li seviyelere geldi. Bir aksilik olmazsa ağustosun 15 gibi anahtarlarını teslim etme gibi bir düşüncemiz var. Sanayi Çarşısı’nda 22 iş yerimiz var. İki iş yerini belediyeye ayırdık, kesinlikle satılmayacak. Şu ana kadar 14 iş yerini sattık, 6 iş yerimiz var. Bu iş yerlerini de anahtar teslimini yaptıktan sonra; ekonomik durumumuza bağlı, ihtiyaç olduğu sürece satmayı planlıyoruz. Proje 94 milyon TL + KDV’ye ihale edilmişti. Şu ana kadar müteahhit firmaya hak ediş olarak 87 milyon 385 bin TL ödeme yapıldı” dedi.

Cuma Pazarı’nı kasım ayı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz”

Cuma Pazarı projesinin kasım ayı sonunda hizmete açılmasının planlandığını ifade eden Başkan Çetin Akın, “Cuma Pazarı projemizde zor kısmı, temeli bitirdik. İnşaat yüzde 30’lu seviyelerde. Projemizi de bir aksilik olmazsa kasım ayı sonu gibi vatandaşlarımızın hizmetine açmayı planlıyoruz. Bu projemizi de 45 milyon TL + KDV’ye ihale etmiştik. Projenin 8 milyon 414 bin TL’si salı günü itibariyle ödenmiş oldu. Müteahhidin içeride hak edişi kalmadı” diye konuştu.

Cemevi ve kültür sanat merkezi projesi için yer teslimini yaptık”

Çepnidere Mahallesinde inşaatı devam eden çok amaçlı salon ve halı saha ile Selvilitepe Mahallesine kazandırılacak olan cemevi ve kültür sanat merkezi projeleri hakkında bilgi veren Başkan Çetin Akın şunları söyledi:

“Çepnidere Mahallemizdeki düğün salonu ve halı saha projesi 9 milyon TL+KDV’ye ihale edilmişti. Yanında çocuk oyun parkı da olacak. Vatandaşlarımızın yaz aylarında kullanabilecek oldukları açık bir düğün salonumuz da olacak. Ekim ayı sonu gibi kullanıma açmayı hedefliyoruz. Bu projemiz için de 3 milyon 400 bin TL ödeme yapıldı. Müteahhit firmanın bu işten bizden alacağı yok. Selvilitepe Mahallesinde cemevi ve kültür sanat merkezi olarak kullanacak olduğumuz alan ihale edildi. 6 milyon 700 bin TL+KDV’ye müteahhit firmaya kaldı. Yer teslimini yaptık. Salı günü itibariyle temel kazısına başlandı. Allah nasip ederse yılbaşı gibi vatandaşlarımızın kullanımına açmış olacağız.”

Asfaltlama çalışmasından hedefimiz 80 km. Cumartesi pazar demeden kaybettiğimiz zamanı yakalayacağız”

Sunumda asfaltlama çalışmasında bu seneki belirlenen hedefin 80 km olduğunu belirten Başkan Çetin Akın, “Asfalt şantiyemizde hizmet vermeye devam ediyoruz. Şu ana kadar 558 bin 134 m2 asfaltlama çalışması yapmışız. Son zamanlarda çok şikayetler alıyoruz, vatandaşlarımızın bilgisi olsun diye söylüyorum. Bu sene hedefimiz 80 km’lik asfaltlaması yaparak Turgutlu’nun ova yollarındaki ana arterlerinde asfaltlama çalışmasını bitirmekti ama malum yağışlardan dolayı başlayamadık. Bir aksilik yaşamazsak, yağış olmazsa çarşamba günü itibariyle asfaltlama çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız. Cumartesi, pazar demeden kaybettiğimiz zamanı yakalayacağız. Bu sene de 80 km hedefini koyduğumuzda yaklaşık 800 bin m2 asfaltlama çalışması yapmış olacağız. Asfaltlama çalışmalarımız için malzeme paraları da ödenmiş durumda” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de örneği olmayan bir şeye imza attık”

Turgutlu Belediyesinin okul öncesi eğitimi ücretsiz vererek Türkiye’de bir ilke imza attığı Mustafa Kemal Mahallesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi hakkında bilgilendirme yapan ve projeye desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Başkan Çetin Akın, “Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi istediğimiz noktada hizmet vermeye devam ediyor. Yaklaşık 150 çocuğumuza burada hizmet veriyoruz ve Türkiye’de örneği olmayan bir şeye imza attık. Eğitim ve üç öğün yemek ücretsiz veriliyor. Projenin şu anda hiçbir borcu yok, bütün hak ediş ödemeleri yapıldı” şeklinde konuştu.

Başkan Çetin Akın sunumda ayrıca aralarında Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi, Urganlı Çok Amaçlı Salon, Atatürk Kültür Merkezi, Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi, El Emeği Halk Pazarı, Atatürk Mahallesi Kültür ve Taziye Evi projelerinin de olduğu tamamlanan projeler hakkında şu bilgilendirmeleri de yaptı:

“Sadık Dostlar Mama Üretim Tesisi istediğimiz seviyelerde. Vatandaşlarımıza hizmet veriyor, sokak hayvanlarımıza mama üretiyoruz. Urganlı Çok Amaçlı Salonumuz bitti. Müteahhit firmaya herhangi bir borcumuz yok. Vatandaşlarımızın kullanımına açıldı. Atatürk Mahallemizde düğün salonu olarak kullanılan Kültür ve Taziye Evi’nde çok ciddi sıkıntılar vardı. Çok iyi bir tadilat çalışması yaparak vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Alanın yan tarafına da Mustafa Kemal Mahallesinde olduğu gibi bir kreş düşünüyoruz. Atatürk Kültür Merkezimizde yaklaşık 600 hemşehrimize 21 dalda hizmet vermeye devam ediyoruz. TURBEM’de başarılar her geçen gün artıyor. Şu anda ara sınıflar ile lise ve üniversitelere hazırlık olarak 600 öğrencimiz var. Bu sene lise ve üniversite sınavlarında çok ciddi bir başarı var. El Emeği Halk Pazarı dönüşümlü olarak kadınlara hizmet vermeye devam ediyor. Göreve geldiğimizde Orta Park’ı temizlemiştik. Oluşturduğumuz ortak ATM alanı iyi bir noktada. Selvilitepe Mahallesi Belediye Hizmet Noktası hemşehrilerimize hizmet vermeye devam ediyor. Urganlı, Urganlı Yeniköy, Güney, Kısmalı Yolu Namazgah ve Bostanlık Mevkilerinde vatandaşlarımızın çok teveccüh gösterdiği taral makinelerini doldurabilecek oldukları tanklar koyduk. Çiftçilerimiz buradan çok iyi hizmetler alabiliyor. Yakuplar, Derbent, Akçapınar, İzzettin, İstasyonaltı, Dağyeniköy’de 4 adet yeni halı saha, mevcut iki tanesinin de iki tanesi de bakımlarını yaptık. Yine Türkiye’de bir ilki yaptık; Turgutlu Belediyesinin kan alma merkezi var. Kırsal mahallelerimizde ihtiyaç durumuna göre kiraz alım yerleri yaptık. Bütün köylerimize eşit hizmet götürdük, götürmeye de devam edeceğiz. Söz verdiğimiz gibi; Ergenekon Mahallesi Kadın Sığınma Evi ve Çok Amaçlı Salon Projemizi ihale edeceğiz. Selvilitepe Mahallesine içerisinde yüzme havuzunun olacağı Spor Kompleksi’nin ise yaklaşık maliyet hesapları bitti. Projelerimiz Turgutlu’muza hayırlı olsun.