#


Başkan Çetin Akın Projelerin Son Durumlarını Paylaştı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Ekim Ayı Meclis Toplantısında 2022-2023 yıllarında kente kazandırılması planlanan projelerin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 4 Ekim Salı günü yapılan Ekim Ayı Meclis Toplantısında yapımı devam eden, başlayacak olan projelerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Başkan Çetin Akın, ilk olarak 18 Ekim Salı günü Sanayi Çarşısı projesinde dört adet iş yerinin ihalesinin yapılacağını ifade etti.

Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezinin yüzde 95’i, Urganlı Düğün Salonu’nun yüzde 60’ı tamamlandı

Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nin temeli atıldıktan sonra en hızlı biten projelerden bir tanesi olduğunu ifade eden Başkan Çetin Akın projenin yüzde 95’inin tamamlandığını, borcunun da bitmiş olduğunu söyledi. Başkan Çetin Akın, Urganlı Düğün Salonu Projesinin yüzde 60’ının bittiğini, tamamlanan iş kadar da hak edişlerinin ödendiğini belirti.

Çepnidere ve Çepnibektaş Mahallelerinde Cemevi, Düğün Salonu, Halı Saha ve Çok Amaçlı Salon Müjdesi

Çepnidere ve Çepnibektaş Mahallelerinde de projelerin hayata geçirileceğini aktaran Başkan Çetin Akın, “Çepnidere Mahallemizde düğün salonu ve halı saha projemizin yaklaşık maliyet hesapları yapılıyor, ihaleye çıkacak. Çepnibektaş Mahallemizde kamulaştırdığımız alanda cemevi ile asker eğlencelerinin, düğünlerin, toplantıların yapılabileceği çok amaçlı kullanılabilecek projemizin ise yaklaşık maliyet hesapları yapılıyor” ifadelerini kullandı. Başkan Çetin Akın ayrıca İzzettin ve Avşar Mahallelerinde çim saha yapımının tamamlandığını belirtti.

Selvilitepe Mahallesine iki yeni proje

Selvilitepe Mahallesinde hayata geçirilecek olan spor salonu, cemevi ve kültür sanat merkezi projeleri hakkında da bilgi veren Başkan Çetin Akın şunları söyledi:

“Selvilitepe Mahallemizde spor kompleksimizle ilgili proje toplantımızı yaptık, projemiz bitti. Yaklaşık maliyet hesapları yapılıyor. Yine Selvilitepe Mahallemizde yer alan su depolarının arkasında belediyeye ait olan ve belediye hizmet alanına çevirdiğimiz yerde söz verdiğimiz cemevi ve kültür sanat merkezi projemizde ekip arkadaşlarımızla mutabık kaldık. Söz konusu bu projemizde de yaklaşık maliyet hesapları yapılıyor.”

Cuma Pazarı projesinin son durumu hakkında da açıklamada bulunan Başkan Çetin Akın, Cuma Pazarı Projesinin İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderildiği, proje ile ilgili onayın alınmasının ardından yaklaşık maliyet hesapları yapılarak ihale aşamasına gelmiş olacağını söyledi.

Valimizle dört konu başlığı hakkında görüştük”

Geçtiğimiz haftalarda Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmenin detayları hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Çetin Akın konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Manisa Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz ile görüşmemize dört konu başlığıyla gittik. Konu başlıklarından bir tanesi Küçük Sanayi Sitesi ve Ankara Karayolu üzerindeki su baskınıydı. Vali Bey sağ olsun duyarsız kalmadı, konuyla alakalı olarak ilgili kurumlarla görüşmeler yaptı ve sonrasında Küçük Sanayi Sitesi’nde çok ciddi çalışmalar başladı. Küçük Sanayi Sitesi’ndeki sorunumuzu bitirmiş olduk. TOKİ Konutları’nın oradaki sorun hakkında Valimiz ve Kaymakamımızla görüşmelerimizi yaptık. TOKİ Konutları’nda bir fizibilite çalışması yapılıyor. Üçüncü konumuz ise Ergenekon Kavşağı idi. Turgutlu Belediyesi olarak bu işin altından kalkamayacak olduğumuzun nedenlerini ama projenin çözümü noktasında çözüm ortağı olabilecek olduğumuzu, bu sorunun artık ertelenmemesi, ivedi bir şekilde çözülmesi gerektiğini anlattım. Ergenekon Kavşağı’nın çözümüyle ilgili projenin 3’te 1 çözüm ortağı olacağımızın yazılı taahhüdünde de bulunduk. Dördündü konumuzda Derbent Mahallemizde Çamlığın arkasında bir inşaat firmasının şantiyesi vardı. Bu alanla ilgili hayvan pazarı, sera ve sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi projemiz vardı. Bu projemiz Toprak Koruma Kurulu’nda onaylandı ve bakanlığa gönderildi. Olumlu bir sonuç alırsak o alanda sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi, hayvan pazarı olacak. Girişteki 4700 metrelik ayrı bir arazi ise Kadın Kooperatifimiz için sera alanı olarak kullanılacak. Kadın Kooperatifi bu alanda çiçek yetiştirebilecek ve aynı zamanda satış da yapabilecek.”

Projelerin ihaleleri yıl sonuna kadar tamamlanır”

Açıklamasında Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin maliyetleri arttırdığını vurgulayan Başkan Çetin Akın,” Sanayi Çarşısı projesi 94 milyonluk bir proje. Sanayi Çarşısı’na 18 milyon 700 bin TL’den başladık. Urganlı Düğün Salonu’na 2 milyon 300 bin TL’den başladık, 6 milyon 250 bin TL’ye verebildik. Mustafa Kemal Mahallesi Taziye Evi ve Çocuk Kültür Sanat Merkezi’ne yaklaşık 2 milyon 400 bin TL’den başlayıp yaklaşık 6 milyon 400 bin TL’ye verdik. Bu ülkedeki ekonomik çalkantıların çok yüksek olması sebebiyle ihaleye giren olmadığı için rakamlarımız maalesef tutmadı. Bir daha böylesine olağanüstü durumlarla karşılaşmazsak ve Sanayi Çarşısı Projemizdeki iş yerlerinin satışıyla ilgili sorun yaşamazsak saymış olduğum projelerin ihaleleri yıl sonuna kadar tamamlanır veya önümüzdeki yılın birinci, ikinci ayında ihaleleri bitmiş yer teslimleri yapılmış olur” dedi.