Başkan Çetin Akın: “Samsun’da yakılan o bağımsızlık ateşi hepimize umut olsun”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın, mesajında “Gençlerden aldığımız güçle özgür, bağımsız ve umut dolu bir Türkiye ümidi için yorulmadan gençlerle birlikte yürümeye devam edeceğiz. Çok sevdiğimiz vatanımızı karanlıktan el birliğiyle kurtaracağız” dedi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Kurtuluşun, ümidin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak Anadolu topraklarında milli mücadele ateşini yaktığı, Türk halkının en zor şartlarda dahi özgürlüğünden ve bağımsızlığından vazgeçmediğini gösterdiği çok anlamlı bir gündür. Kararlılıkla başlayan ve esaret altında pek çok topluma da umut veren bir zaferle sonuçlanan bu günü hep birlikte kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, 19 Mayıs’ı gençlere armağan ederek tüm ümidinin gençlikte olduğunu, gençlere verdiği değeri göstermiştir. Bugün bizlere düşen görev ise gençlerimize, çağın gerekliliklerine uygun, dünyayla entegre olan akılcı, yenilikçi, özgür, çağdaş ve demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti emanet etmek olacaktır.

Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Genç arkadaşlarımızın yaşamlarının en güzel zamanlarında içinde bulunduğu kötü tablo hayallerini gerçekleştirememelerine engel oluyor. Ancak bundan tam 104 yıl önce Samsun’da yakılan o bağımsızlık ateşi hepimize umut olsun istiyorum. Unutulmamalıdır ki; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere şu sözlerle seslenmişti: ‘Sizler, yani yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz… Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.’ Bu inançla ve gençlerimizden aldığımız güçle özgür, bağımsız ve umut dolu bir Türkiye ümidimiz için yorulmadan genç evlatlarımız ile birlikte yürümeye devam edeceğiz. Çok sevdiğimiz vatanımızı karanlıklardan el birliğiyle kurtaracağız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; ülkemizin, sevgili hemşehrilerimin ve Türk Gençliği’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”