#

Başkan Çetin Akın: “Turgutlu Halkının Gönlünde Ata’mızın Yeri Bambaşkadır”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 99. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Başkan Çetin Akın, Turgutlu halkı için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Turgutlu’muz, yaklaşık üç buçuk yıl süren esaret, işkence, eziyet ve acıların ardından 7 Eylül 1922 tarihinde Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki ordumuz ve kahraman büyüklerimiz tarafından düşman işgalinden kurtarılmıştır.

Kurtuluş Savaşı’nın ardından ilk resmi ziyaretini bu yıl, 99’uncu yıl dönümünü kutladığımız 26 Ocak 1923 tarihinde gerçekleştiren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Biliyoruz ki büyük sefaletler ve felaketler geçirdiniz. Evleriniz yakıldı, hemşerilerinizden birçoğu şehit edildi. Fakat bütün bu cenk sizin için, heyetimiz için bir ders-i intibah ve teyakkuz olmuştur. Biz bu intibahla çalışacak olursak artık o kara günlerin avdetine imkân kalmaz. Milletimiz bu ziyanı az zamanda telafi edecektir. Ve hatta etmiş gibidir” sözleriyle işgal döneminde halkımızın yaşadıkları zorlukları ifade etmiştir.

Turgutlu halkının gönlünde bizi esaretten kurtaran, bağımsızlığı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yeri elbette ki çok başkadır. Başta 26 Ocak 1923 olmak üzere Kurtuluş Savaşı döneminde ve sonrasında kentimizi ziyaretleriyle şereflendiren Ulu Önderimizin gerçekleştirdiği her ziyaret kentimiz, halkımız ve tarihimiz için övünç kaynağı olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Turgutlu’ya gelişinin 99. yıl dönümü vesilesiyle Ata’mız başta olmak üzere bağımsızlığımız için hiç düşünmeden canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.”