Başkan Çetin Akın: “Turgutlu Halkının Malını Geri Alıyoruz” (GÖRÜNTÜLÜ)

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Çepnidere Çok Amaçlı Salon ve Halı Saha Projesinin temel atma töreninde konuştu. Başkan Çetin Akın, Turgutlu halkından Büyükşehir Belediyesine devredilen yerlerin Turgutlu halkına kazandırılması konusunda verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ifade etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Çepnidere Çok Amaçlı Salon ve Halı Saha Projesinin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Başkan Çetin Akın, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Turgutlu halkına hizmet götürme noktasında iş birliği görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

Verdikleri sözlerin yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Çetin Akın, ”Cumartesi Pazarı alanı, Koza Parkı Otoparkı ile kullanım hakkı için kira ödediğimiz Eski Belediye Binası tapusunun Turgutlu Belediyesine geçmesiyle ilgili meclis kararı alındı. Cumartesi Pazar Yeri, Koza Parkı Otoparkı, Eski Belediye Binasının tamamı Turgutlu’muzun malı oldu. Aynı zamanda caddelerde sorun olduğunda, ‘Orası büyükşehrin, büyükşehir belediyesi bakıyor. Bizim sorunumuz değil’ diyorduk. Turgutlu şehir merkezindeki sokakların ve caddelerin tamamının Turgutlu Belediyesine devri kararı da geçtiğimiz pazartesi günü alındı. Bunun yanında şehrin girişinde, refüjlerde çok ciddi problemlerimiz vardı. Çalışmaları başlattık, orada yapılacak olan figürlerin kararını verdik. Şehrimizi güzelleştiriyoruz. Irlamaz 1. Etap ve 2. Etap arasında çok ciddi farklılıklar vardı. Orada da büyükşehir belediyesiyle iş birliği yaptık. Ağaçlarını biz verdik, dikimini büyükşehir yaptı. Şimdi çevre koruma duvarları için tel örgüleri büyükşehir belediyesi verecek işçiliği biz yapacağız. Derbent Mahallemizde Karacaali Çayı Köprümüz vardı. Köylülerimiz, işçilerimiz tarlalarına, işletmelerine ulaşamıyorlardı. Köprüyü büyükşehir belediyesi ile birlikte yapma kararı aldık. Cuma Pazarı projemizin ihalesi de bitti. Aksilik olmazsa 15-20 gün sonra Cuma Pazarımıza da başlıyoruz. Cuma Pazarı projemizin ihalesi de Turgutlu’muza hayırlı olsun” diye konuştu.