#

Başkan Çetin Akın, “Turgutlu’muzda her türlü zorluğa, acıya ve işkenceye rağmen kahraman atalarımız bağımsızlık dersi vermişlerdir”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu’nun kurtuluşunun 100. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı. İşgal boyunca çok fazla acı ve kayıpların yaşandığı, yakılıp kül edilen Turgutlu’da her türlü zorluğa, acıya ve işkenceye rağmen bağımsızlık dersi verildiğini ifade eden Başkan Çetin Akın, kurtuluş ve bağımsızlık için ölümü göze alan ve kenti yeniden kalkındıran kahraman büyüklerin gelecek nesillere aktarmak için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Turgutlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü hiç eksilmeyen bir gururla ve heyecanla kutluyoruz.

Turgutlu tarihinin dönüm noktalarının başında gelen 7 Eylül 1922’de yaklaşık üç buçuk yıl işgal altında kalan topraklarımız, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki şanlı Türk ordusu tarafından kurtarılmıştır. İşgal boyunca çok fazla acı ve kayıpların yaşandığı, yakılıp kül edilen Turgutlu’muzda her türlü zorluğa, acıya ve işkenceye rağmen kahraman atalarımız bağımsızlık dersi vermişlerdir.

Yüzyıl önce yaşanan tarifsiz coşkunun, gururun, umudun yanı sıra kurtuluşumuz ve bağımsızlığımız için ölümü göze alan, gözbebeğimiz Turgutlu’muzu yeniden inşa eden ve kalkındıran büyüklerimizi gelecek nesillerimize anlatmak ve aktarmak için canla başla çalışıyoruz. Bugün bizlere düşen en önemli görev ise parçalanmış, özgürlüğü, bağımsızlığı elinden alınmış bir ulusun yaşadıkları zorluklardan dersler çıkarmak ve canlarını hiçe sayarak bu kadim topraklara sahip çıkan atalarımızın izinden giderek vatanımızı ve tüm değerlerimizi sonsuza dek koruyup yaşatmak olacaktır.

Bütün dünyanın önünde saygıyla eğildiği bir lidere sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Ata’mızın bizlere açtığı o aydınlık yolda ilelebet yürümeye, O’nun ve atalarımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası ne pahasına olursa olsun yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Turgutlu’muzun kurtuluşunun 100. yılını kutluyor, Ulu Önderimiz, Ebedi Başkomutanımız, ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bütün aziz şehitlerimizi, kahraman büyüklerimizi sonsuz bir sevgi, şükran ve minnetle anıyorum.”