Başkan Çetin Akın: “Turgutlu’muzu ‘Kadın Dostu Kent’ haline getiriyoruz”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Çetin Akın, “Kadınların güçlü ve özgür bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için Turgutlu’muzu ‘Kadın Dostu Kent’ haline getirmeye, çalışmalarımızı ve projelerimizi bu temel üzerinde tasarlıyoruz” dedi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Günümüzde kadınlar, haklarını kullanma konusunda hala ciddi sorunlar yaşamakta, cinsiyet eşitliği anlamında büyük sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bizler bu ayrımcılığa, haksızlığa ve şiddete karşı, güçlü bir irade gösteriyoruz. Kadınların güçlü ve özgür bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için Turgutlu’muzu “Kadın Dostu Kent” haline getirmeye, çalışmalarımızı ve projelerimizi bu temel üzerinde tasarlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana yönetim anlayışımız içerisinde bu alanda adımlar atmaya gayret ettik. Turgutlu Belediyesi olarak kadınlara sosyal hayatın her alanında ve iş yaşamında pozitif katkı sunduk. El Emeği Halk Pazarı Projesini hayata geçirerek ev kadınlarının çalışma hayatına katılmasını sağladık. Atatürk Kültür Merkezi projemizle kadınları sosyal hayata ortak ettik hem de meslek sahibi olmak isteyen kadınlara fırsat yarattık. Çocuk Kültür Sanat Merkezi projemizde üç öğün beslenmeyi ve okul öncesi eğitimi ücretsiz yaparak evlatlarına bu eğitimi aldıramayacak kadınlara olanak sağladık. Turgutlu’nun tek kadın kooperatifi Anne Eli Kadın Kooperatifine 100. Yıl Cumhuriyet Çarşı’mızda ücretsiz yer tahsis ettik ve her anlamda destekledik. Manisa’nın tek Kadın Basketbol Takımı, Kadın Voleybol ve Kadın Hentbol Takımlarıyla da kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete tepki olarak, kadınların her zaman her alanda başarılı olduğunu gösterdik. Turgutlu Belediyesi tarihinin ilk kadın Başkan Yardımcısı, kadın daire müdürlerini atayarak liyakata önem verdik.

Önümüzdeki süreçte de bu konuda önemli çalışmalara devam ederek Turgutlulu kadınların sosyal yaşam içerisindeki haklarının sağlanması ve artırılması yönünde kalıcı adımlar atacağız. Kadınların hayatın her alanında daha da güçlendiği; şiddet, cinayet ve yaşadıkları sorunlarla değil başarılarıyla gündeme geldiği, hak ve emeklerinin karşılığını almalarını umut ediyorum.

Kadın hakları mücadelesinin sembolü olan bu özel günde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur.” sözünü de hatırlatarak, başta biricik eşim Sabriye Akın olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.”