#


Başkan Çetin Akın: “Turgutlu’nun Bütçesi Emin Ellerde”

Turgutlu Belediyesi, pandemi ve ekonomik zorluklara rağmen kaynaklarını doğru kullanarak ekonomisini en iyi yöneten belediyelerden biri oldu.

Turgutlu Belediyesi bugüne kadar olduğu gibi 2022 yılında da mali disiplinden taviz vermedi. Turgutlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü 2021’deki 135 milyon TL bütçe gelirini 2022 yılında 231 milyon TL’ye çıkardı. Bu sayede Türkiye’de kredisi en yüksek belediyelerden bir tanesi oldu. Kentin bugününe ve geleceğine yönelik yatırım ve projeleri hayata geçiren Turgutlu Belediyesi, aynı zamanda ekonomisini de güçlendirdi. Belediyenin 2019 yılında borcunun gelire oranı %69 iken 2022 yılında borcun gelire oranı %39’a kadar düşürüldü. Pandemi ve beraberinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen vergi tahsilat oranını ise %86’ya kadar yükseltti. Turgutlu Belediyesi ayrıca önceki dönemde çekilen krediler için 2022 yılında 4 milyon TL ödedi.

Ekonomik sıkıntılara rağmen hizmetlerin aksamadan devam edildiğini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Şeffaflık ilkesiyle çıktığımız bu yolda, vatandaşımızın tek kuruşunun dahi boşa gitmesine izin vermedik. Kentimizin tüm kaynaklarını ve imkanlarını Turgutlululara eşit ve hakkaniyetli biçimde kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. Turgutlu’nun bütçesi artık emin ellerde. ‘Tüyü bitmemiş yetimin hakkını’ sonuna kadar koruyoruz” dedi.