#

Başkan Çetin Akın: “Ülke olarak gelişebilmemizin temelinde basın özgürlüğü yer almaktadır”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Basın emekçilerinin özgür, eşit ve adil bir şekilde mesleklerini hakkıyla yapabilmelerini ümit eden Başkan Çetin Akın, basının demokratik toplum düzeninin korunmasında önemli bir yere sahip olduğunu da söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasimizin temel unsurlarından biri olan haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olarak oldukça önemli bir görevi yerine getiren basın, toplumsal gelişim ve bilinçlenme noktasında önemli katkılar sağlayan kurumların başında gelmektedir. Doğru ve tarafsız bir yayıncılık anlayışı içerisinde, basın meslek ilkeleri doğrultusunda mesleklerini icra eden basın mensuplarımız; hem kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçerek basına olan güvenin artmasını sağlamakta hem de demokratik toplum düzenin korunmasında önemli bir yere sahip olmaktadır. Ülke olarak gelişebilmemizin, özgürleşmemizin ve güçlenmemizin temelinde basın ve basın özgürlüğü yer almaktadır. Ancak, aradan 114 yıl geçmiş olmasına rağmen farklı şekillerde devam eden sansür, hala gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmelerinin önündeki en büyük engeldir.

Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde ülkemizin yer aldığı basamak da bunu net bir biçimde gözler önüne sermektedir. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye 2022 yılında 180 ülke içerisinde 149'uncu sırada yer almaktadır. Bizlere düşen görev ise, ‘özgür basın’ geleneğini devam ettirmeye çalışan bu gazetelere ve gazetecilere sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Turgutlu’muz ve Manisa’mızdaki basın emekçilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, baskı ve sansür mekanizmalarının uygulanmadığı, özgür, eşit, adil bir ortamda mesleklerini hakkıyla yapabilmelerini ümit ediyorum. Yalnızca gazetecilik yaptıkları için özgürlükleri elinden alınan tutuklu tüm gazetecilerin ise bir an önce özgürlüklerine yeniden kavuşmalarını temenni ediyorum.”