#

Başkan Çetin Akın, “Umutlarımız 30 Ağustos Zaferiyle Gerçeğe Dönüştü”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yayınladığı mesajla kutladı. Kurtuluş Savaşı’nın başlamasıyla özgürlüğe, kurtuluş inancına ve aydınlık yarınlara dair yeşeren umutların 30 Ağustos zaferiyle gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Başkan Çetin Akın, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atıldığını söyledi.

Başkan Çetin Akın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi, kurtuluş hedefiyle elde edilen olağanüstü zaferin adıdır. Ülkemizin düşman işgalinden kurtarılması için din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet, yaş ayrımı gözetmeksizin her cephede topyekun mücadele eden kahramanlarımız sayesinde bu kutlu zafere ulaşılmıştır.

Laik, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atılmasının dönüm noktalarından olan 30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhteşem zekasının en önemli kanıtlarından da biridir.

Kurtuluş Savaşı’nın başlamasıyla birlikte özgürlüğe, kurtuluş inancına ve aydınlık yarınlara dair yeşeren umutlarımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman mehmetçiklerimiz sayesinde 30 Ağustos’ta gerçeğe dönüşmüştür. Tüm dünyaya açıkça ve kesin bir biçimde ilan edilen bu destansı zafer, siyasi ve ekonomi başta olmak üzere her alanda elde edilen kazanım ve başarılarla taçlandırılmış; bağımsız, çağdaş, laik, hukuk ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti birlik ve beraberlik ruhuyla sarsılamaz bir şekilde inşa edilmiştir. Türk Milleti olarak bizlerin de en büyük görevi, büyük ve zorlu mücadeleler sonucunda düşman işgalinden kurtarılan ülkemizi, Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını koruyup, her ne pahasına olursa olsun sahip çıkmak olacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, dünya tarihine geçen zaferlerimizin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”