Başkan Çetin Akın ve Muhtarlar İftar Sofrasında Buluştu

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, düzenlenen iftar programında muhtarlar ve aileleriyle bir araya geldi. Başkan Çetin Akın, “Birliğin, beraberliğin, paylaşmanın ayı olan Ramazan ayında bir kez daha bu güzel sofra etrafında bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Allah, bu güzel sofralarda tekrar buluşmayı nasip etsin” dedi.

Turgutlu Belediyesi, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ayı olan Ramazan ayı dolayısıyla iftar programlarını düzenlemeye devam ediyor. İlk olarak şehit aileleri ve gaziler onuruna gerçekleşen iftar programının ikincisi muhtarlar ve aileleri için düzenlendi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile programa katılan konuklar iftar sofrasında buluştu.

“Sizlerin bir telefon kadar yakınınızdayız”

İftar yemeği sonrasında konuşma yapan Başkan Çetin Akın, “Göreve başladığımız ilk andan itibaren başkan yardımcılarımızla, daire müdürlerimizle her daim bir telefon kadar yakınınızda olduk. Sizlerin bir telefon kadar yakınınızdayız. Turgutlu halkıyla, siz muhtarlarımızla samimi ilişkiler kurduk. Zaman zaman olumsuzluklar yaşadığımız oluyor. Buna rağmen ilişkilerimiz sıcak bir şekilde gelişti. Kapım açık; ilk gün sökmüştük o kapıyı, hala açık. Bende randevu sistemi yok. Gelen bütün vatandaşlarımız benimle görüşebiliyor. Biz, hiç kimsenin ne siyasi görüşüne ne inancına ne de cinsiyetine baktık. Böyle olunca da başarı geldi. Ekibimizle beraber sizlerle bu ilişkileri kurabildiğimiz için gururluyuz, mutluyuz” dedi.

“Geçtiğimiz beş yılda satılan 219 mülkün iki katını Turgutlu Belediyesine kazandırdık”

Konuşması sırasında Turgutlu Belediyesinin ekonomik durumunu ve bu yıl içerisinde yapılması planlanan projelerin son durumu hakkında bilgileri de paylaşan Başkan Çetin Akın şunları söyledi:

“Dört yıl önce, 12 Nisan 2019’da mazbatayı alıp belediyeyi kazanmıştık. Bu dört yılda Turgutlu’ya seçim sahalarında verdiğimiz sözleri yerine getirmek için ekibimizle, meclis üyelerimizle, daire müdürlerimizle, belediye çalışanlarımızla elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. 12 Nisan’da aldığımız bu belediye maaş ödeyemezken ve sizlere ait 219 tane mülk satılmışken biz ellerimizi, kollarımızı sıvadık; ‘Bismillah’ dedik ve yola çıktık. Turgutlu Belediyesi bugün, pandemi, doğal afetler ve ekonomik krize rağmen Türkiye’deki belediyelerin içerisinde kredisi en yüksek belediye. Bu ne demek? Güncel borcu hiç olmayan bir belediye haline geldi. Bu dört yıl içerisinde Turgutlu Belediyesine 293 bin metrekare yer kazandırdık. Geçtiğimiz beş yılda 167 metrekareye denk gelen 219 mülkün iki katını Turgutlu Belediyesine kazandırmış olduk.”

Başkan Çetin Akın yaptığı konuşmada Ramazan Bayramı ile ilgili dileklerini de paylaşarak “Birliğin, beraberliğin, paylaşmanın ayı olan Ramazan ayında bir kez daha bu güzel sofra etrafında bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Allah, bu güzel sofralarda tekrar buluşmayı nasip etsin. Ramazan Bayramınızı da en içten duygularımla kutluyor, bayramı sağlık, huzur, mutluluk içerisinde aileniz ve sevdiklerinizle birlikte geçirmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ortapark Restoran’da gerçekleşen iftar programına Başkan Çetin Akın ile birlikte eşi Sabriye Akın, kızı Gülce Akın, oğlu Cemil Akın, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Mithat Erden, daire müdürleri ve belediye personeli de katıldı.