#

Başkan Çetin Akın: “Zafer Bayramımızın 100. Yılında Cumhuriyetimizin kazanımlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz”

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılını yayınladığı mesajla kutladı. Türk Ulusu’nun Kurtuluş Savaşı’nda eşine az rastlanan bir direniş ve kararlılık gösterdiğini ifade eden Başkan Çetin Akın, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılının daha büyük bir heyecan, sevinç ve gururla kutlanacağını söyledi.

Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tarih boyunca yaşanan savaşlara, mücadelelere baktığımızda topraklarımızın vatan sevgisini her şeyin üstünde tutan kahramanlarımız sayesinde kazanıldığını görüyoruz. 30 Ağustos 1922 ise verilen bu benzersiz mücadelenin zaferle taçlandığı, Büyük Taaruz’un son günü gerçekleşen Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı o büyük ve kutlu gündür.

Dünya tarihine adını yazdıran ve zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nda Türk Ulusu tek yürek olarak eşine az rastlanan bir direniş ve kararlılık göstermiştir. Bu cesaret, direniş ve kararlılık örneği aynı zamanda bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu ve yükselişinin temel yapı taşlarından biridir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı ruhunu yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda Zafer Bayramımızın 100. yılında Cumhuriyetimizin kazanımlarının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ikinci yüzyılının başlangıcını yaparken ‘hak, hukuk, adalet’ anlayışını esas alarak halkın egemenliğini yeniden hakim kılacak, kurucu değerlerimize bağlı kalarak ülkemizi muasır medeniyet seviyesine yeniden yükselteceğiz.

Turgutlu Belediyesi olarak 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılını her zamankinden daha da büyük bir heyecan, sevinç, onur ve gururla kutlayacağız. Zafer Bayramı, Bağ Bozumu ve Kurtuluş Şenliklerimizde gerçekleştireceğimiz Zafer Korteji ve İrem Derici konseriyle zafer ruhunu tüm Turgutlu’muzda yaşatacağız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla 30 Ağustos’u Zafer Bayramı olarak kutlamamızı sağlayan tüm kahraman şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!”