Başkan Çetin Akın’dan Asılsız İddialara Belgeli Yanıt

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Ergenekon Mahallesine kazandıracak olduğu Belediye Hizmet Noktası projesi ile ilgili bir grup tarafından yapılan asılsız iddialara sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Başkan Çetin Akın ayrıca ihale evraklarını da kamuoyuyla paylaştı. Başkan Akın, “Aklı hala buzlu camlar, kapalı kapılar ardında dönen rantlarda kalan bu gruba o dönemin çok geride kaldığını bir kez daha hatırlatırız” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Manzaranız kapanmasın diye hizmetlerimizden mi vazgeçelim?
Bugün basın organlarında Ergenekon Mahallemize kazandırdığımız belediye hizmet noktası ile ilgili bir grubun yaptığı talihsiz açıklamayı üzülerek takip ettim. Ergenekon Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın belediye hizmetlerini ayağına götüreceğimiz bu projemizin yanında muhtarlık binaları ve servis bekleme noktaları da ihale edilmiştir. İhalemiz evraklarda da görüldüğü üzere 20.11.2023 tarihinde saat 14.00’de gerçekleştirilmiştir. Bahsedildiği gibi ihale yapılmadığı gerçeği yansıtmamaktadır. Bir diğer iddia ise rant elde edildiğidir. Belediye hizmetlerinin yanısıra kurulacak ATM’lerin kira gelirleri belediyeye ödenmektedir. Her projemizde her ihalemizde olduğu gibi tamamen Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu halkı düşünülmüştür. Aklı hala buzlu camlar, kapalı kapılar ardında dönen rantlarda kalan bu gruba o dönemin çok geride kaldığını bir kez daha hatırlatırız. Kira gelirlerini belediyeye ödenmesi dolayısıyla kamu zararı değil kamu yararı vardır. Ergenekon Mahallemizin gerçek sakinlerinin memnuniyetle karşıladığı bu hizmeti siyasi malzeme haline getirmek için oynanan bu oyunlar bizim hizmetlerimizin önüne geçemeyecektir. Ayrıca söz konusu alanın yan tarafında bulunan işletmeci tarafından 24.05.2023 tarihli yeşil alanın kiralanması için verilen dilekçenin ekinde yer alan krokide de bu alanın belediye hizmetleri için kullanılmak üzere ayrıldığı açıkca görülmektedir. Kendi dilekçelerindeki krokide bu alanın bu iş için ayrıldığı açıkca görülmesine rağmen seçimlere az bir süre kala böyle bir açıklamayla basının karşısına geçmeleri açıklamanın amacını tamamen göstermektedir. Kendileri tarafından on ay önce verilen dilekçede bu projenin gerçekleşeceğini bilmelerine rağmen konuyu siyasi malzeme haline getirerek siyasi rant peşinde koşanlar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada istediklerini elde edemeyeceklerdir. Kimlerin tarafından yazıldığını çok iyi bildiğimiz, baştan sona yalanlarla ve iftiralarla dolu bu açıklamayı okuyan kişi için halkı yanıltıcı bilgi yayma, gerçeğe aykırı beyanda bulunma suçlarından hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Gerekli evrakları şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği siz değerli hemşehrilerimle paylaşıyor; takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Saygılarımla…”